Duiventil op Deadline Day in Deventer: onrustig bij Go Ahead Eagles

31 januari 2023, 15:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is zeer onrustig op Deadline Day bij Go Ahead Eagles. Een van de verrassingen uit de Eredivisie ziet op de slotdag van de transferperiode een flink aantal spelers gaan. Tasfaldet Tekie verrekt op eigen initiatief terug naar zijn thuisland Zweden, terwijl ook het vertrek van Justin Bakker bevestigd is en mogelijk ook Martijn Berden nog gaat.

Daarmee raakt Kowet mogelijk drie spelers kwijt op de laatste dag van de window. Vooral het vertrek van Tekie komt hard aan in Deventer. "Alleen als hij aangeeft dat hij vanwege privรฉredenen terug wil keren naar Zweden, dan moet je daar ook rekening mee houden. Ik vind het wel erg zonde. We hadden hem prima kunnen gebruiken", zei trainer Renรฉ Hake bij RTV Oost over de reeds vertrokken middenvelder.

Ook van Justin Bakker, anders dan Tekie geen vaste basisklant bij Go Ahead Ealges, is afscheid genomen: hij vertrekt naar de Finse club KuPS. Het vertrek van Berden is als enige nog niet officieel bevestigd, maar in hem is concrete belangstelling vanuit de Eerste Divisie. VVV-Venlo, dat hoopt op een doorverkooppercentage van de aanstaande transfer van Giorgos Giakoumakis, heeft vooralsnog de beste papieren.

Lees ook: 'AZ hoopt snel toe te slaan: gesprekken met Sparta lopen'

Transfers Go Ahead Eagles

Toch kwamen erniet alleen maar vertrekkers dinsdag naar buiten in Deventer: eerder op de dag werd aanvaller Darรญo Serra voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Spaanse Valencia. Ondanks alle onrust wil trainer Hake de focus op het duel met RKC Waalwijk houden. "Uiteindelijk is het belangrijkste dat we ons goed voorbereiden op de wedstrijd die morgenavond op het programma staat tegen RKC", zei hij bij de regionale omroep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen