'Ajax doet toch nog zaken en contracteert 17-jarige aanvaller'

31 januari 2023, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft op de slotdag van de winterse transferperiode toch nog een nieuwe speler gecontracteerd. Helaas voor de Amsterdamse achterban geen grote naam of directe versterking voor de hoofdmacht, maar een speler die in de toekomst wellicht hoge ogen kan gooien in de Johan Cruijff ArenA. De regerend landskampioen meldt middels een persbericht dat ze overeenstemming heeft bereikt met KRC Genk over de komst van Mika Godts (17). 

Zo'n twee weken geleden bracht De Telegraaf al naar buiten dat Ajax een bod had gedaan op de jonge aanvaller van KRC Genk. De Limburgers wilden toen echter nog niet meewerken aan een transfer. Godts was in Genk in het bezit van een aflopend contract, dus wilde de club nog wat overhouden aan een vertrek, moest zij hem deze maand laten gaan. Maandag meldde Het Nieuwsblad dat Ajax en KRC Genk een akkoord naderden over een overgang van de talentvolle aanvaller, die dit seizoen zijn wedstrijden speelde voor het beloftenteam. Het Nieuwsblad had het over een bedrag van één miljoen euro, waarbij KRC Genk een doorverkooppercentage zou bedingen. Daarover heeft Ajax vooralsnog niks gemeld. 'De overstap van Godts is onder voorbehoud van enkele formaliteiten', klinkt het. 

Godts verruilde in de zomer van 2020 de jeugdopleiding van Anderlecht voor die van KRC Genk. Hij sloot bij aanvang van dit seizoen aan bij het beloftenelftal van de Limburgers, dat actief is in de Challenger Pro League, ook wel het tweede Belgische niveau. Godts was bezig aan een goed seizoen. In negentien wedstrijden scoorde hij zeven keer en verzorgde hij één assist. Volgens De Telegraaf was Ajax niet de enige club die wel oren had naar de komst van de Belg. 'Ook AC Milan, Dortmund en de halve Premier League volgen het dossier op de voet', schreef de krant destijds. Godts tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2025. 'De Belgisch jeugdinternational zal worden toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax', klinkt het.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX haalt weer jonge speler terwel ajax genoeg jonge spelers heeft ajax blyft maar geld uit geven duru spelers

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen