Op de valreep: Vitesse haalt Van Ginkel terug naar Arnhem

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 februari 2023 – Het was nog even de vraag of het zou gaan lukken, maar Marco van Ginkel mag zich inmiddels officieel weer speler van Vitesse noemen. De Arnhemmers nemen de middenvelder over van PSV, waar hij dit seizoen niet in de plannen van Ruud van Nistelrooij voor kwam. Van Ginkel keert zodoende terug bij de club waar het allemaal voor hem is begonnen. Nóg mooier: hij gaat weer samenspelen met zijn goede vriend Davy Pröpper, die afgelopen zaterdag zijn rentree maakte op de Nederlandse velden.

Op de valreep: Vitesse haalt Van Ginkel terug naar Arnhem

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Pröpper maakte in de zomer van 2021 de overstap van Brighton & Hove Albion naar PSV en keerde daarmee terug in Eindhoven. Zijn tweede periode bij de Nederlandse topclub werd echter geen succes. Pröpper kwijnde weg op de bank en verloor zelfs zijn plezier in het spelletje. Hij besloot vorig jaar een punt te zetten achter zijn loopbaan als prof. Maar een jaar later is hij dus weer te bewonderen op de Nederlandse velden. Pröpper maakte afgelopen zaterdag namens Vitesse in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen zijn rentree en vertelde na afloop het plezier weer te hebben teruggevonden. 

Door de rentree van Pröpper moet het ongetwijfeld ook bij Van Ginkel zijn gaan kriebelen. De middenvelder kwam de afgelopen maanden nauwelijks in actie. Hij stond een groot deel van de eerste helft van het seizoen buitenspel met een hamstringblessure en eenmaal fit moest hij genoegen nemen met een plek op de reservebank van PSV. Daar leek hij de komende maanden te moeten blijven zitten, ware het niet dat Vitesse op de slotdag van de winterse transferperiode aanklopte in Eindhoven met het aanbod om Van Ginkel per direct over te nemen. Van Ginkel zelf had wel oren naar een terugkeer, mede omdat Pröpper weer aan het voetballen is. PSV was geen moment voornemens om voor een transfer te gaan liggen, maar Vitesse moest door de naderende deadline wel haast maken. 

Het is uiteindelijk dus allemaal goedgekomen; Van Ginkel is weer speler van Vitesse. In Arnhem beleefde hij tussen 2010 en 2013 zijn doorbraak in de Eredivisie. De middenvelder trok vervolgens naar Chelsea, maar dat werd geen succes. Van Ginkel werd door Chelsea verhuurd aan AC Milan, Stoke City én PSV. De Eindhovenaren huurden hem zelfs tot drie keer toe van de Londense topclub, alvorens hij in de zomer van 2021 transfervrij de overstap maakte naar PSV. Van Ginkel kwam uiteindelijk 118 keer in actie voor PSV. Hij scoorde 34 keer en verzorgde vijftien assists. Van Ginkel heeft in Arnhem zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  PSV

  gerelateerd