Real wil inlopen op Barça en bekercompetities Italië en België hervat

4 februari 2023, 11:39

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 2 februari.

Wedstrijden

Zulte Waregem – KV Mechelen (20.45 uur)

Ook de Beker van België wordt vanavond hervat. In de eerste wedstrijd van de halve finale spelen Pro League-laagvliegers Zulte Waregem en KV Mechelen tegen elkaar. Dat betekent een onderonsje tussen een aantal oud-Eredivisie bekende. Ruud Vormer en Timothy Derijck komen met Zulte in actie tegen het Mechelen van Alessio Da Cruz en Lucas Bijker. Bij winst zet een van de ploegen een grote stap richting de finale.

Real Madrid - Valencia (21.00 uur)

Door het 0-0 gelijkspel tegen Real Sociedad liet Real Madrid afgelopen speelronde dure punten liggen in de strijd om de koppositie. Het gat met FC Barcelona bedraagt nu acht punten. Vanavond treedt de ploeg van Carlo Ancelotti in eigen huis aan tegen Valencia en dan zijn drie punten geëist om de achterstand niet nog groter te maken. Op papier moet dat in ieder geval goedkomen. Valencia staat slechts veertiende en won al vier competitiewedstrijden op rij niet.

Juventus - Lazio (21.00 uur)

Door de puntenstraf kan Juventus er een streep door het Serie A-seizoen van Juventus. De ploeg uit Turijn kreeg vijftien punten in mindering en zou op eigenlijk op een totaal van 38 hebben gestaan. Dat is precies evenveel als de tegenstander van vanavond in de kwartfinale van de Coppa Italia, Lazio. Beide ploegen zullen dus aan elkaar gewaagd zijn in de strijd om de halve finale. Juventus heeft ook wat recht te zetten. De ploeg van Massimiliano Allegri verloor in eigen huis van Monza. Lazio is daarentegen al vier duels ongeslagen.

Voetbal op tv

18.00 uur: Adana Demirspor - Fenerbahce, Ziggo Sport - live verslag van deze wedstrijd in de Süper Lig

21.00 uur: Real Madrid - Valencia, Ziggo Sport, live verslag van deze wedstrijd in de La Liga

21.00 uur: Juventus - Lazio, Ziggo Sport, live verslag van deze wedstrijd in de Coppa Italia

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen