Feyenoord-aanvaller Walemark wilde in winterstop niet vertrekken

2 februari 2023, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam hoopte zich in de slotfase van de transfermarkt te versterken met middenvelder Odysseus Velanas. De voetballer van NAC Breda stond op de lijstjes van de Rotterdammers, die vooral voorin niet tevreden zijn met de huidige staat van de selectie. Feyenoord's Patrik Wålemark wilde zelf niet vertrekken naar Het Kasteel. 

"Velanas is wel benoemd, maar wij waren niet in staat om tussentijds spelers met een afkoopsom te benaderen", lichtte trainer Maurice Steijn bij ESPN toe. Hij moest eventueel de naar AZ vertrokken Sven Mijnans vervangen. "Ik kan me ook voorstellen dat NAC een speler die zo belangrijk is voor hen niet zomaar laat gaan. Wel over nagedacht, maar dat was gewoon geen optie. Financieel niet."

Steijn had liever wel een aanvallende versterking gezien bij Sparta Rotterdam, want De Kasteelheren moeten de nodige spelers missen ten opzichte van waarmee werd gestart. "We begonnen dit seizoen met Charles-Andreas Brym, Jason Lokilo en Mijnans die geregeld als flankaanvaller speelde. Die zijn nu allemaal weg", somde Steijn op tegenover het Algemeen Dagblad. Bovendien ligt Koki Saito zo'n vier weken uit de roulatie met een blessure.

Lees ook: Feyenoord klaar op transfermarkt? 'Tweetal blijft in Rotterdam'

Walemark transfer?

In de slotfase van de transferwindow kreeg Sparta Rotterdam nog wel de mogelijkheid om een aantal spelers te halen, maar de juiste smaak zat er niet bij. Ook vanuit stadgenoot Feyenoord kwam werd er nog een optie geboden. "Ja, Patrik Walemark is ons aangeboden. Ik weet niet of dat financieel haalbaar had geweest, maar hij wilde zelf niet", aldus Steijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen