Mourinho draait 180 graden over 'verrader' Karsdorp

2 februari 2023, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rick Karsdorp (27) was eind vorig kalenderjaar volledig persona non grata bij AS Roma, maar mogelijk gaat José Mourinho toch weer een beroep op hem doen. De Italiaanse coach heeft de Nederlandse back ingeschreven voor de Europese competities, waarmee hij een draai van honderdtachtig graden heeft gemaakt.

Mourinho viel Karsdorp openlijk af en noemde de rechtsback onprofessioneel en een verrader, die moest vertrekken. Daarop wilde Karsdorp niet meer invallen en hij sloeg een trainingsstage over bij AS Rome. Sindsdien werd hij volledig genegeerd door Mourinho en leek hij in januari op weg naar de uitgang. Hij werd in verband gebracht met diverse clubs, waaronder Juventus, maar besloot uiteindelijk zelf om te blijven in de Italiaanse hoofdstad.

Karsdorp werd ondanks die rel door Mourinho wel ingeschreven voor het restant van de Europa League, waarin het tegenover RB Salzburg staat. Volgens de Italiaanse media gaat Karsdorp snel weer zijn intrede maken in de A-selectie van AS Rome. Komend weekend kan hij zelfs al zijn rentree maken bij de Romeinen net als Georginio Wijnaldum – die eveneens ingeschreven is.

Lees ook: Mourinho keihard: "Karsdorp kan in januari andere club zoeken"

Karsdorp speelt sinds 2020 in dienst van AS Rome, dat hem destijds voor zestien miljoen euro overnam van Feyenoord. In totaal kwam hij al 122 wedstrijden in actie voor zijn Italiaanse werkgever, waarin hij dertien assists gaf en eenmaal scoorde. Zeki Celik is de enige andere rechtsback in de selectie van de Romeinen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen