Mike Verweij verrast: Ajax schijnt koopoptie verplicht te moeten lichten

4 februari 2023, 12:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is naar het schijnt verplicht om aan het einde van het seizoen de koopoptie in het huurcontract van Lorenzo Lucca te lichten. De 22-jarige spits wordt dit seizoen voor een huursom van één miljoen euro geleend van Pisa en kan voor tien miljoen euro definitief worden ingelijfd.

Doorgaan hoeft een koopoptie in een huurovereenkomst niet verplicht te worden gelicht, maar dat is volgens Ajax-watcher Mike Verweij bij Lucca wel het geval. "Dat schijnt. Nu huren en volgend jaa kopenr", zegt hij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Valentijn Driessen verbaast zich daarover. "Een verplichte koopoptie: dan ben je natuurlijk helemaal in de aap gelogeerd", reageert hij.

Lucca komt vooralsnog weinig in actie in het eerste elftal. De teller staat na een half jaar op slechts 107 minuten in de Eredivisie, verdeeld over tien invalbeurten. Toch maakte hij al twee doelpunten en gaf hij één assists. "Hij brengt wel iets als hij speelt", aldus Driessen. "Het was twee keer noodzakelijk dat hij inviel en er werd twee gescoord." Lucca maakte op 6 november de aansluitingstreffer tegen PSV (1-2), redde een paar dagen later een punt tegen Vitesse (2-2) en gaf kortgeleden een belangrijke assist tegen FC Volendam (1-1).

Vooral speeltijd bij Jong Ajax

Ajax haalde Lucca afgelopen zomer als pinchhitter op uit Italië. De 2 meter 1 lange spits heeft zijn minuten tot nu toe vooral namens Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie gemaakt. De teller staat op acht wedstrijden (allemaal basisplaatsen) waarin hij goed was voor vier doelpunten en twee assists. Bij Pisa beschikt Lucca over een contract dat nog doorloopt tot de zomer van 2026.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax gaat de fout maken met deze speler ,hij groeit naar mijn mening wel steeds

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Luca is geen miskoop, Ajax en of Schreuder wisten geen goeie opstelling te maken ,waar deze jongen tot z'n recht kan komen ,thats all fooks

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het SCHIJNT. Dat staat er.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat was in Italie al langer bekend en stond daar ook gewoon in de krant toen hij de overstap maakte. Misschien de schrijvers van de stukjes hier op Italiaanse cursus sturen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen