Teleurstellend AZ verspeelt koppositie tegen opgeleefd Volendam

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 februari 2023 – FC Volendam heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel tegen AZ. In een spannend duel in het Kras stadion leek een treffer van Xavier Mbuyamba lang genoeg voor de overwinning. Een oliedomme rode kaart van Gaetano Oristanio gooide echter roet in het eten van de ploeg van Wim Jonk, waarna Jens Odgaard AZ nog op gelijke hoogte kon schieten. Dankzij de puntendeling heeft AZ de kans misgelopen om de eerste plaats in de Eredivisie tijdelijk over te nemen van Feyenoord, dat morgen in eigen huis de kraker tegen PSV speelt.

Teleurstellend AZ verspeelt koppositie tegen opgeleefd Volendam

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Op basis van de ranglijst in 2023 was deze wedstrijd een heuse topper. AZ en FC Volendam waren namelijk de twee ploegen die dit kalenderjaar in de Eredivisie de meeste punten verzamelden. Door meerdere defensieve absenties liet Pascal Jansen de achttienjarige Wouter Goes debuteren in het hart van de Alkmaarse defensie. FC Volendam poogde in een ongewijzigde samenstelling na FC Groningen (3-2) ook AZ met nul punten naar huis te sturen.

De recente resultaten boden duidelijk geen garanties voor een hoogstaand duel, want de wedstrijd wilde maar niet ontbranden. AZ trachtte het tempo op te schroeven, maar de thuisploeg bleef zonder overdreven krachtsinspanning gemakkelijk overeind. Pas na rust leverde een kopbal van Jens Odgaard het eerste gevaar op voor AZ. In het vervolg was het weer wachten op een moment van opwinding, maar de verfijnde traptechniek Carel Eiting bracht daar verandering in. De middenvelder legde de bal op het hoofd van Xavier Mbuyamba, die met zijn tweede seizoenstreffer de wedstrijd volledig op zijn kop zette.

Direct na de 1-0 kwam nieuweling Sven Mijnans binnen de lijnen bij AZ. Met de van Sparta overgekomen aanwinst zocht AZ een opening in de gesloten defensie van de thuisploeg. Een blinde vlek van Gaetano Oristanio - die op de achillespees van Jordy Clasie ging staan - gaf het onmachtige AZ nieuw elan. Via Vangelis Pavlidis kreeg AZ nog een dot van een kans, maar dankzij Jens Odgaard lukte het AZ voor de twintigste wedstrijd op rij om in een uitduel het net te vinden. Hij dankte Volendammer Derry Murkin voor een waardeloze kopbal en schoot zijn ploeg op 1-1. Na de gelijkmaker had AZ nog tien minuten om drie punten over de streep te trekken, maar te veel spelers hadden niet de gewenste vorm, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan deze Noord-Hollandse derby. 

Man van de wedstrijd: Xavier Mbuyamba

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd