Debutanten bieden Groningen hoop en pakken punt tegen Twente

5 februari 2023, 18:46

FC Groningen heeft zondagavond eindelijk weer eens een succesje geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dennis van de Ree pakte voor eigen publiek een verdiend puntje door met 1-1 gelijk te spelen tegen FC Twente. Daarmee is Groningen niet langer de hekkensluiter.

Dennis van der Ree besloot de opstelling van Groningen om te gooien. Er waren basisplaatsen voor onder meer Radinio Balker, Joey Pelupessy, Daleho Irandust en nieuweling Elvis Manu. Dat bleek in de eerste minuten echter geen garantie voor succes. Al na vier minuten spelen lag de bal namelijk al achter doelman Michael Verrips. Na een goede aanval van Twente werd de bal door Vaclav Cerny bezorgd bij Sem Steijn, die met een uitstekende schuiver voor de 0-1 zorgde. Groningen liet daarna merken zich niet zomaar naar de slachtbank te willen laten leiden.

Na de thee begon Groningen uitstekend. De manschappen van Van der Ree legden veel energie in de wedstrijd en zochten fanatiek de weg naar het doel van Unnerstall. Het duurde even totdat de thuisploeg beloond werd voor het harde werken. Debutant Oliver Antman werd weggestoken door Johan Hove en knalde de bal via de onderkant van de lat achter Unnerstall: 1-1. Twente schrok wakker en wist dat het aan de bak moest om alsnog met drie punten naar Enschede te kunnen vertrekken. De jacht op de 1-2 werd geopend, maar tot serieus gevaar kwam Twente niet meer.

Man of the Match: Elvis Manu

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen