Xavi Simons maakt veel indruk: "Eigenlijk is hij te goed voor PSV"

6 februari 2023, 17:38

René van de Kerkhof vindt Xavi Simons al te goed worden voor PSV. De negentienjarige middenvelder was zondag één van de uitblinkers in De Kuip. Simons zou zomaar kunnen uitgroeien tot één van de beste voetballers ter wereld, denkt de clubicoon.

René van de Kerkhof zag zondag twee uitblinkers aan Eindhovense zijde: keeper Walter Benítez en Xavi Simons. "Zo frank en vrij als Simons speelt, dat is een genot om te zien. Echt een topper, eigenlijk te goed voor PSV, ja", aldus René van de Kerkhof in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant.

"Het zou mooi zijn als Simons hier nog een of twee seizoenen speelt" zegt Van de Kerkhof. "Dat kan ook goed voor hem zelf zijn. Je ziet nu hoe moeilijk het voor jongens als Gakpo en Madueke in Engeland is. Maar die jongen is straks voor PSV niet te houden. Je weet nooit hoe goed hij gaat worden maar hij kan zomaar een van de beste spelers van Europa worden."

René van de Kerkhof is niet de enige die Xavi Simons goed vond spelen. Afgelopen zondag sprak Rafael van der Vaart tijdens de uitzending van Studio Voetbal ook al met veel lof over de jonge speler van PSV. "Simons is in potentie de enige wereldtopper in de Eredivisie", zei Van der Vaart in de uitzending van afgelopen zondag.

In de wedstrijd tegen Feyenoord leverde de jonge international twee assists af. De eerste was bij de goal van Anwar El Ghazi en de tweede was bij de goal van debutant Thorgan Hazard. Na een tijdje was de vermoeidheid bij de ex-(jeugd)speler van FC Barcelona en PSG goed te zien, maar hij speelde op karakter de wedstrijd uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen