'Atlético renoveert defensie, Schuurs en wereldkampioen in beeld'

8 februari 2023, 16:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Atlético Madrid wil komende zomer een compleet nieuw verdedigingscentrum aantrekken. In die opzet is het al half geslaagd, aangezien Caglar Soyuncu na het lopende seizoen transfervrij overkomt van Leicester City. Voor de andere positie hebben de Rojiblancos volgens Spaanse media twee opties geïdentificeerd, waaronder Perr Schuurs

De club van Memphis Depay staat momenteel vierde in La Liga en bouwt onder trainer Diego Simeone traditiegetrouw op de sterke defensie. Ondanks het feit dat in de competitie nog altijd gemiddeld minder dan één tegentreffer per duel valt te noteren (zeventien uit twintig) is de langzittende oefenmeester niet tevreden over de Montenegrijn Stefan Savic (32), die dit seizoen vaker dan Simeone lief is op foutjes te betrappen is. 

Naast de komst van Soyuncu ziet Simeone volgens Fichajes ook Schuurs graag naar Madrid komen. De 23-jarige geboren Limburger verliet Ajax afgelopen seizoen om zijn loopbaan in Italië te vervolgen bij Torino. In de Serie A werkte Schuurs zich op tot basisspeler en oogst zijn spel doorgaans lovende kritieken. Afgelopen winter werd hij al in verband gebracht met een overstap naar Atlético, maar werd de interesse nog niet concreet. Ook Internazionale zou Schuurs op het verlanglijstje hebben staan. Daaroo

Zie ook: "Ajax had Perr Schuurs dit seizoen goed kunnen gebruiken"

Volgens Todofichajes heeft Schuurs echter een geduchte concurrent voor een plaats in de Atlético-defensie. Presnel Kimpembe (27) begint komend seizoen aan zijn laatste contractjaar bij Paris Saint-Germain en zou niet van plan zijn om zijn verbintenis te verlengen. Om een transfervrij vertrek over anderhalf jaar te voorkomen zouden de Parijzenaars aankomende zomer openstaan voor een transfer van de wereldkampioen van 2018. Een bedrag van 25 miljoen euro zou voldoende zijn om Kimpembe over te nemen. 

Lees ook: Pijnlijk foutje Ajax? Schuurs verschijnt op voorpagina Italiaanse sportkrant

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed ontwikkeld in Turijn die Per 👍💪💪 goede keuze gemaakt

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi voor Schuurs deze belangstelling, bewijst maar eens weer dat zij bij Ajax totaal geen kijk op bruikbare spelers hadden en nog steeds niet hebben. De scouting van Ajax is abominabel slecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen