Ex-Feyenoord en -Excelsiorspeler Kahraman (43) doodgeschoten

8 februari 2023, 18:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens Oostenrijkse media is Volkan Kahraman (43) dinsdag doodgeschoten in Wenen. De oud-speler van Feyenoord en Excelsior zou na een ruzie in een café op straat zijn neergeschoten en als gevolg daarvan zijn overleden. De dader pleegde daarna zelfmoord. 

Kahraman werd in 1995 door Feyenoord overgenomen van Austria Wien maar kwam niet verder dan een enkele invalbeurt in het shirt van de Rotterdammers. Daarom werd hij verhuurd aan stadgenoot Excelsior. Namens de Kralingers speelde hij 47 wedstrijden in de eerste divisie, waarna zijn Nederlandse avontuur erop zat. Kahraman vertrok vervolgens naar Turkije, waar hij onder meer uitkwam voor Trabzonspor. In 2001 keerde hij terug naar Oostenrijk, waar hij zijn loopbaan in 2011 beëindigde.

Kahraman kwam in zijn loopbaan drie keer uit voor de Oostenrijkse nationale ploeg. In 2002 mocht hij als 22-jarige debuteren in een oefenduel met Zwitserland, dat met 3-2 werd verloren. Daarna kwam hij in datzelfde jaar ook binnen de lijnen tijdens de zege op Wit-Rusland (0-2) en tot slot in het verloren duel met Noorwegen (0-1). 

Nadat hij zijn loopbaan als speler beëindigd had werkte Kahraman volgens de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung enkele jaren als coach. Ook had hij politieke ambities, in 2017 was hij kandidaat namens de ÖVP voor een zetel in de Nationale Raad, het lagerhuis van het parlement. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen