Arne Slot bekijkt beelden en schrikt: "Daar komen we goed weg"

9 februari 2023, 08:03   Bijgewerkt: 9 februari 2023, 09:37

De emoties van Arne Slot golfden woensdagavond tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en NEC op en neer. De trainer van Feyenoord zag zijn ploeg na de rust in een zinderend duel terugkomen van een 2-0 achterstand en vervolgens op penalty's afstand nemen van de Nijmegenaren. Hoewel Slot vanzelfsprekend blij is met het bereiken van de kwartfinale, was de actie van Quilindschy Hartman in de zevende minuut er eentje waar hij weinig positiefs over te zeggen heeft.

De 21-jarige linksback maakte namelijk vroeg in de wedstrijd een spijkerharde overtreding, waarbij Hartman met gestrekt been zijn tegenstander raakte en de bal niet speelde. "Zo lekker fanatiek waren we niet aan het spelen, dus misschien dat hij dacht: er moet even wat gebeuren", zoekt Slot een verklaring voor de opmerkelijke tackle bij ESPN. "Ik moet eerlijk zeggen dat Rogier Meijer een beter beeld had dan wij. Hij had hem bekeken en zei: oeh, daar komen jullie goed weg..."

Na het opnieuw bestuderen van de beelden, geeft Slot toe dat Feyenoord goed is weggekomen en dat een vroege rode kaart tot de mogelijkheden behoorde. "Als ik hem nog eens rustig mag bekijken... Ja, dat is wel een pittige overtreding. Ik denk dat Quilindschy sowieso een speler is die scherp en agressief op de bal verdedigt. Maar dit is iets te agressief, want ik had niet het idee dat hij de bal speelde." De actie van Hartman werd uiteindelijk zonder kaart afgedaan, tot verbazing van Slot zelf. "Kreeg hij geel? Nee? Dan komt hij goed weg", besluit de trainer.

Nog niks gehoord van Leeds

Na afloop van de wedstrijd werd Slot ook gevraagd naar de vermeende interesse van Leeds United. De huidige nummer zestien van de Premier League nam afgelopen week afscheid van trainer Jesse Marsch en zou in Slot de ideale opvolger zien, maar de trainer behoudt momenteel zijn focus bij Feyenoord. "Iedereen die mij een klein beetje kent, weet dat ik op een wedstrijddag volledig op de wedstrijd gefocust ben en de jongens zo goed mogelijk probeer voor te bereiden. Ik heb het ook wel gelezen, maar ik heb op mijn telefoon nog niks gezien." Mocht Leeds inderdaad een poging wagen voor Slot, dan is de eerste stap voor de trainer duidelijk. "Het berichtje openen. Maar wat is 'stel dat'?", aldus Slot. 

Lees ook: Geëmotioneerde Kökçü toont Turkse vlag na veelbewogen avond

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze wedstrijden zijn zonder var en dan is een fout van een scheids zo gemaakt. Dat is dus heel anders dan fouten maken met de var erbij . Maar goed de meeste mensen lullen maar wat . En vaak wat de media zegt mee. Terwijl men zelf niet gekeken heeft ,en vaak alleen de samenvatting heeft gezien Verder heel leuk bekerduel en idd hartman had een kaart moeten hebben (weer typisch dat het dan weer alleen daarover gaat) Maar dan was de wedstrijd veranderd en had nec moeten gaan spelen ipv counteren . Was dan ook niet de wedstrijd geworden wat het nu was . Dus ja . 50 schoten 23 reddingen 69 % balbezit . Feyenoord gewoon terecht door . En de keeper van nec speelde een geweldige pot . Gisteren was wat het ookwel eens is bij ajax en psv az. Je bent beter ,maar ze gaan er moeilijk in . Maar goed tegen volendam en nec waren de meeste ajacieden bezig met schreuder denk ik

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dan heeft Slotje opeens niks tegen de arbitrage. Dit was gewoon donkerrood.

Paard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geeft ie ook toe toch

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze hadden dus een flink deel van de wedstrijd met 10 man moeten spelen. En dan had ik het nog wel eens willen zien. Daar gaat het om. Het feit dat die mafkees nog niet eens geel krijgt is gewoon een ploeg helpen.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo werkt het vaak. Tijdens Feyenoord- Ajax had oa Klaasen eruit gemoeten met rood (zeker 2x geel) Jaar ervoor Ajax-Psv (Rensch donker rood en mocht blijven staan) Zo werkt het vaak in belangrijke wedstrijden: Voordeel thuisploeg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen