Deze gouden omzetting van Heitinga bracht Ajax overwinning bij FC Twente

9 februari 2023, 21:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft met pijn en moeite de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer John Heitinga stond het grootste gedeelte van de wedstrijd te verdedigen, maar door één gouden wissel wist Ajax de wedstrijd naar zich toe te trekken. "Na de wissel van Klaassen en Conceição kreeg Ajax meer grip", aldus Marciano Vink bij ESPN

Nadat Klaassen het veld moest ruimen voor de jonge Portugees zakte matchwinner Mohammed Kudus een linie terug en had Ajax meer aanvallende power. Een krap kwartier na de ingreep was daar de Ghanees die de openingstreffer wist te maken, die uiteindelijk genoeg bleek voor de overwinning. In de eerste helft moest Ajax veel verdedigen en in de tweede helft gaf de wissel de doorslag in de stugge wedstrijd. 

Ook FC Twente-verdediger Robin Pröpper merkte dat de wissel van Heitinga effect had op het veld. "Vlak voor het eerste doelpunt, werd Ajax al sterker", merkte de captain van de Tukkers op bij ESPN, direct na de wedstrijd. "Door de wissels kwamen er groter ruimtes. Zij voetbalden ook net iets meer vooruit." 

Analyse VI

'De nieuwe structuur waarin iedereen vanuit zijn positie speelt, heeft Ajax minder kwetsbaar gemaakt. Tegelijkertijd is de opbouw behoorlijk traag bij gebrek aan centrale opties. Waardoor bevliegingen zoals die van Kudus tegen sterke teams nodig zullen blijven om wedstrijden open te breken', aldus Voetbal International-journalist Pieter Zwart in zijn analyse over de Amsterdammers. Ook Zwart stipt de wissel van Heitinga aan. 'De positiewissel van Mo Kudus helpt Ajax over dood punt', was de eindconclusie. 

Foutloze trainer

John Heitinga heeft vooralsnog een foutloze reeks te pakken met Ajax. In de competitie is gewonnen van Excelsior en Cambuur, maar de uitwedstrijd tegen FC Twente was de eerste grote test van de oud-verdediger. Hij is geslaagd, maar nog niet met vlag en wimpel. Dit weekend maakt Heitinga zijn trainersdebuut bij Ajax in de Arena, tegen RKC. Volgende week is de eerste Europese wedstrijd van Ajax onder de nieuwe trainer, thuis tegen Union Berlin. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen