Van Bommel licht koploper RC Genk weer fraai pootje dankzij Kerk

12 februari 2023, 15:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel heeft met zijn Antwerp FC zondagmiddag een belangrijke zege geboekt op nummer één RC Genk. De Nederlands getinte ploeg speelde niet zijn beste wedstrijd, maar won net als enkele weken eerder van de koploper door een doelpunt van Gyrano Kerk (0-1). Het verschil tussen beide teams slinkt naar twaalf punten en dat aantal wordt gehalveerd in de play-offs, waardoor de titelstrijd weer spannend kan worden.

Ondanks de mindere vorm van Antwerp FC begon de formatie van Van Bommel ongetwijfeld met vertrouwen aan het duel met de koploper. Eerder dit kalenderjaar werd er bij koploper RC Genk in de Belgische Croky Cup met liefst 0-3 (!) gewonnen bij de koploper van België, destijds door een doelpunt van Vincent Janssen en assist van Jurgen Ekkelenkamp. Beide landgenoten begonnen zondagmiddag in de basiself, net als winteraanwinst Gyrano Kerk, die er de vorige keer nog niet bij was.

De voormalig aanvaller van FC Utrecht had na vijftig minuten een goede kans, maar liet die onbenut. Zeven minuten later was het alsnog raak voor Kerk, die profiteerde van een fout van Gerardo Arteaga en de score knap opende: 0-1 (zie onder). Dat was tegen de verhoudingen, want RC Genk had het betere van het spel. Maar een poging van Joseph Paintsil eindigde op de paal en Vincent Janssen haalde bij een hoekschop een bal van de lijn in het eerste bedrijf.

Daardoor hield Antwerp FC uiteindelijk met vallen en opstaan het doel schoon, waardoor de eerste treffer van Antwerp FC na drie wedstrijden ook weer eens een zege oplevert. Dat hadden uiteindelijk twee doelpunten kunnen zijn, want uit een counter had Christopher Scott nog een schot uit een vrije positie, maar doelman Maarten Vandevoordt kon uiteindelijk redden. Desondanks kwam de zege niet meer in gevaar en mag Antwerp FC weer stiekem dromen in de Belgische titelstrijd.