Perez ziet maar één club voor Xavi Simons: "Er is niets beters"

12 februari 2023, 19:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons was zaterdag met een doelpunt en een assist belangrijk voor PSV tegen FC Groningen en stond na afloop met een glimlach voor de camera. Uit zijn woorden in het interview maakt Kenneth Perez op dat Simons uitstekend op zijn plek is bij PSV.

"Ik geniet gewoon echt van het spelletje", liet de negentienjarige spelmaker weten na de 6-0 overwinning. "Het is m'n leven, ik heb ook niks anders. Ik ben geboren om te voetballen, dat zei m'n broer ook altijd tegen me." Arnold Bruggink vond die uitspraken 'fantastisch om te horen'. "Hij zei ook al eens dat de bal zijn speelgoed is."

Daar haakte Perez vervolgens op in. "Als dat zo is, dan moet hij heel goed gaan nadenken over transfers. Dan moet je natuurlijk niet bij Paris Saint-Germain zitten. Dan moet je juist bij een club zitten als PSV. Door zijn eigen prestatie heeft hij deze positie verworven. Als je zo verliefd bent op de bal, als je er op deze manier over praat, dan is er op je negentiende niets beters dan voor PSV spelen in de Eredivisie."

Lees ookNieuwe details over PSG-clausule in contract Xavi Simons

Het risico dat PSV dit seizoen Europees voetbal misloopt, vindt Perez op dit moment geen overweging. "Als je zo goed bent als hij is, dan moet je maar met de rest van het elftal zorgen dat je niet vijfde wordt. Daar heb je invloed op. Zorg ervoor dat je geen vijfde wordt, zodat je bij PSV kunt blijven en de komende jaren lekker in de Eredivisie kunt spelen."

Eerder deze week meldde het Eindhovens Dagblad dat ingewijden stellen dat de enkelvoudig Oranje-international niet doorverkocht of -verhuurd mag worden als hij over enkele maanden gebruikmaakt van de bepaling in zijn contract en voor twaalf miljoen euro terugkeert naar Paris Saint-Germain. Dat zou in zijn huidige contract zo geregeld zijn. Omdat de kans klein is dat Simons komend seizoen in Parijs net zo veel gaat spelen als bij PSV, heeft hij er weinig belang bij om de clausule te activeren.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen