Labyad vertelt hoe Ziyech hem tijdens een zware periode opving

15 februari 2023, 07:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zakaria Labyad zal nooit vergeten hoe Hakim Ziyech hem opving nadat hij vorig jaar op de training van Ajax een zware blessure opliep. De nu 29-jarige middenvelder scheurde in april de kruisband in zijn rechterknie en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Vorige maand dook de clubloze Labyad op bij FC Utrecht, waar hij de laatste fase van zijn revalidatie afwerkt.

In een uitgebreid interview met De Telegraaf blikt Labyad terug op het moment dat het op het trainingsveld misging. "Ik weet nog dat het de eerste week van de ramadan was. Ik wilde een bal inhouden, waarbij ik mijn been te veel uitstrekte naar de zijkant en toen ging ik er doorheen. Ik wist direct dat het mijn kruisband was", vertelt hij. Het was voor Labyad een slecht moment om geblesseerd te raken, want kort daarvoor kreeg hij te horen dat Ajax zijn aflopende contract niet zou verlengen. "Met een snelheid van ik weet niet hoeveel kilometer per uur gaat dan ook door je hoofd: wat nu?"

Labyad liet zich opereren door een gerenommeerde chirurg in Londen, waar hij werd opgevangen door vriend en oud-teamgenoot Hakim Ziyech. "In de eerste weken na de operatie verbleef ik bij Hakim thuis", zegt de oud-speler van Ajax. "In die beginperiode moet je veel terug naar het ziekenhuis voor de controles van de wond en de strekking. Wat hij en twee andere vrienden voor mij hebben gedaan in die periode, zal ik mijn leven lang nooit vergeten. Als hij een wedstrijd had, zorgde hij altijd dat er iemand bij me was die een ijsmachine klaarzette, eten voor me maakte, iets te drinken voor me pakte. Het was geweldig."

De Ajax-periode van Labyad kende een teleurstellend einde, mede vanwege het feit dat er een verschil van mening ontstond tussen de speler en club over de financiële gevolgen van zijn blessure. Labyad spande een arbitragezaak aan, maar verloor. Toch heeft Labyad ook genoeg mooie herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. "Mijn leukste periode was met Hakim, Nous en Quincy. Toen ging ik met zoveel plezier naar de club. Die vriendschap is er nog steeds nu iedereen ergens anders zit. Ik heb absoluut geen wraakgevoelens tegen Ajax. Ik heb er ook gewoon een heel mooie tijd gehad."

Toekomst

Waar Labyad zijn carrière nieuw leven inblaast, is nog onduidelijk. Utrecht is een optie, maar er is ook belangstelling uit de Serie A. Twee Italiaanse clubs hebben concrete interesse. "Ik wil dit seizoen nog minuten maken en sta er zeker voor open om voor FC Utrecht te gaan spelen. Ik heb daar eerder anderhalf gespeeld en daar zo'n goed gevoel aan overgehouden. Dat is ook de reden dat ik Jordy Zuidam heb gebeld met de vraag of ik daar kon trainen. FC Utrecht is zeker een optie, maar ook het buitenland trekt. De privé-situatie zou het niet in de weg staan. Mijn vrouw zou het juist wel graag willen. Mijn dochter is nu tweeënhalf, dus ze hoeft nog niet naar school. En als we langer in het buitenland zitten, dan heb je ook altijd internationale scholen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen