Karsdorp baart opzien: "Advocaat en FIFPRO spreken niet voor mij"

15 februari 2023, 20:10

Rick Karsdorp wil niets liever dan opnieuw belangrijk zijn voor AS Roma. In een interview met het clubkanaal van de Italianen gaat hij in op de ruzie tussen hemzelf en de club die ontstond na het uitduel met Sassuolo in november vorig jaar. Daarbij ontkent hij dat zijn advocaat namens hem naar de internationale spelersvakbond FIFPRO is gestapt. 

Roma speelde in november met 1-1 gelijk tegen Sassuolo, waarna trainer José Mourinho - zonder de naam van de speler overigens te noemen - keihard uithaalde naar Karsdorp, die was ingevallen. "De ploeg is verraden door de houding van een onprofessionele speler", zei de Portugees destijds onder meer. "Diegene mag in januari een nieuwe club gaan zoeken", klonk het daarna dreigend. 

De internationale spelersvakbond FIFPRO kwam in december zelfs met een statement waarin het uithaalde naar de club en waarin het Karsdorp 'het slachtoffer van een lastercampagne' noemde. Als gevolg van de uitspraken van Mourinho leek Karsdorp zich op te kunnen maken voor een transfer. Maar ondanks interesse uit de Premier League is hij nog altijd speler van AS Roma. Italiaanse media meldden eerder al dat hij ondanks al het voorgevallene inmiddels weer welkom is en dat een rentree in het elftal lonkt. 

Lees ook: Mourinho draait 180 graden over 'verrader' Karsdorp

"Ik ben blij dat ik terug ben", zegt Karsdorp nu. "Ik heb een aantal weken problemen met mijn knie gehad, maar nu ben ik er weer." Dat de FIFPRO zich met zijn zaak bemoeide was naar eigen zeggen niet van hemzelf afkomstig. "Mijn advocaat en de vakbond spraken niet namens mij", klinkt het nu. "Mensen hebben dingen gezegd die niet waar zijn. Ik wil gewoon graag voor deze club spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen