Manchester City deelt Arsenal keiharde klap uit en is nieuwe koploper

15 februari 2023, 22:36   Bijgewerkt: 15 februari 2023, 22:44

Manchester City heeft woensdagavond de titelstrijd in de Premier League nog spannender gemaakt. Op bezoek bij koploper Arsenal won de ploeg van Pep Guardiola met 1-3 en komt zodoende op gelijke hoogte met de Londenaren. Erling Haaland, die voorafgaand aan het duel een twijfelgeval was, had een groot aandeel in de belangrijke zege.

Koploper Arsenal draaide afgelopen niet lekker en heeft al twee duels op rij niet meer weten te winnen. In de topper tegen City moest de ploeg van Mikel Arteta het ook nog eens doen zonder de niet fitte Thomas Partey. Beide ploegen hielden elkaar in de openingsfase in evenwicht, totdat Arsenal-verdediger Takehiro Tomiyasu hopeloos in de fout ging. Met een te korte terugspeelbal zette hij Kevin de Bruyne oog-in-oog voor het doel. De Belg pakte het cadeautje knap uit en bracht de bezoekers op voorsprong.

Zie ook: De Bruyne straft enorme blunder Arsenal genadeloos af

Door een discutabele penalty kon Arsenal nog voor rust echter orde op zaken stellen. Scheidsrechter Anthony Taylor vond dat City-keeper Ederson een overtreding maakte op Buyako Saka en legde de bal op de stip. Diezelfde Saka bleef kalm en bracht de stand weer op gelijke hoogte. Vlak voor rust was City, waar Nathan Aké is de basis stond, nog dichtbij de voorsprong. Een kopbal van Rodri belandde echter op de lat. 1-1 was de ruststand van een heerlijke topper.

Ook na rust bleef het een heerlijk gevecht. Via Haaland dachten de Citizens aan een penalty te komen, maar de spits stond in buitenspelpositie. Even later kwamen de bezoekers alsnog aan de voorsprong via Jack Grealish. Met nog zo'n twintig minuten werd de topper als maar spannender. Zeker toen Arsenal schreeuwde om een nieuwe penalty toen Leandro Trossard werd neergehaald. City mocht van geluk spreken dat Taylor de bal niet opnieuw op de stip legde.

Zie ook: De Bruyne VS Arteta: Opmerkelijk opstootje in Premier League-topper

Haaland gooit de wedstrijd op slot

Dat moment kon weleens cruciaal zijn in de wedstrijd, want vlak daarna deelde Haaland de genadeklap uit. De Noor was het eindstation van een prima aanval van de Citizens. Zodoende werd de winst veiliggesteld en klimt City over Arsenal heen op de ranglijst. De Londenaren hebben echter nog een wedstrijd tegoed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen