Renato Tapia gelooft ogen niet en krijgt tweemaal geel in acht seconden

18 februari 2023, 17:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Renato Tapia heeft de wedstrijd tussen Real Sociedad en Celta de Vigo zaterdag niet kunnen afmaken. De middenvelder van Celta viel in de 68ste minuut in, maar kreeg in de 75ste minuut al een rode kaart. Die kwam voort uit twee gele prenten die Tapia binnen acht seconden incasseerde.

In de middencirkel beging Tapia een overtreding op verdediger Martin Zubimendi. Hij maakte daarna een wegwerpgebaar richting scheidsrechter Miguel Ortiz en riep mogelijk iets, waarna een tweede gele kaart volgde.

Ten tijde van de rode kaart van Tapia stond Celta met 1-0 achter. Met tien man slaagden de bezoekers er toch in om een punt te pakken. In de derde minuut van de blessuretijd werkte Robin Le Normand de bal achter zijn eigen doelman na een voorzet van Celta.

Tapia kreeg in zijn gehele carrière pas een keer eerder een rode kaart. Dat was in dienst van FC Twente, in de competitiewedstrijd tegen Willem II van 21 december 2014. Ook toen kreeg hij de kaart kort na een invalbeurt: toen stond Tapia acht minuten op het veld.