Clasie duidelijk na topper in Rotterdam: "Was terecht geweest"

19 februari 2023, 10:30

AZ-aanvoerder Jordy Clasie baalt als een stekker van de nederlaag tegen Feyenoord. De huidige nummers één en twee van de Eredivisie stevenden af op een gelijkspel, maar in de absolute slotfase trok de koploper uit Rotterdam de wedstrijd alsnog naar zich toe. Volgens Clasie was een gelijkspel 'terecht' geweest.

Het was voor het tweede seizoen op rij dat AZ zich in de slotminuten in de luren liet leggen door Feyenoord. Vorig seizoen bezorgde Cyriel Dessers de Rotterdammers in de tweede minuut van de blessuretijd een 1-0 zege. Zaterdagavond was het Marcus Pedersen die met een van richting veranderd schot het verschil maakte tussen Feyenoord en AZ. "Dat je wederom verliest in de laatste minuut, dat is gewoon doodzonde. De laatste paar minuten moet je er gewoon voor zorgen dat je die 1-1 over de streep trekt. Dat hebben we nagelaten", zei Clasie na afloop tegen ESPN.

De verwachtingen voor de topper in Rotterdam waren hoog, maar de wedstrijd kon daar eigenlijk geen moment aan voldoen. Zowel Feyenoord als AZ haalde bij lange na niet het niveau dat we van beide ploegen gewend zijn. Clasie wilde dan ook niet spreken van een terechte overwinning voor de Rotterdammers. "Ik denk dat Feyenoord op die kopbal van Santiago Giménez na niet heel veel heeft gecreëerd. Ik denk dat wij met Jesper Karlsson ook een hele grote kans creëerden. Als hij die bal goed aanneemt, dan sta je gewoon 1-2 voor. Feyenoord had wel de overhand aan de bal, maar wij gaven niet heel veel weg. Op een gegeven moment was een gelijkspel het maximaal haalbare en ik denk ook terecht", aldus de aanvoerder van AZ.

Volgens Sven Mijnans komt de nederlaag in de Kuip 'keihard' aan bij de Alkmaarders. Het verschil tussen Feyenoord en AZ is nu vijf punten, waardoor de ploeg uit Noord-Holland een streep lijkt te kunnen zetten door haar titelaspiraties. "We zijn bij een corner niet scherp en dan valt 'ie via een been in de lange hoek. Dat is natuurlijk heel zuur als je 'm in de laatste minuut zo tegen krijgt", sprak Mijnans. De middenvelder, die vorige maand de overstap maakte van Sparta naar AZ, zag dat zijn ploeg te weinig gebruik wist te maken van de ruimtes op het veld. "Ik denk dat die er echt wel lagen om te voetballen, waar normaal gesproken onze kwaliteit ook ligt. Daarvan hebben we te weinig gebruik gemaakt."

Lees ook: AZ-trainer Jansen haalde in de rust verhaal bij arbiter Higler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FRlife
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

0 schoten

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies ! 0 schoten ,1 eigen goal . Maar wel zeuren .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen