Onrustige middag in Deventer eindigt in stunt: FC Twente verliest

19 februari 2023, 16:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was een emotionele en onrustige middag in de Adelaarshorst, waar FC Twente met lege handen vertrekt. Een door vuurwerk, gevloek en gegooi van voorwerpen verstierde wedstrijd werd door Go Ahead Eagles gewonnen met 2-0.  

De wedstrijd begon al met - gelukkig denkbeeldig - vuurwerk, de Eagles kwamen namelijk al na acht minuten op voorsprong. Een voorzet van Philippe Rommens werd door niemand aangeraakt en belandde achter Twente-doelman Lars Unnerstall. Niet veel later was Philippe Rommens opnieuw de aangever, toen wist Isac Lidberg de 2-0 binnen te koppen. Maar daarna ging het op de tribunes pijnlijk mis.

Er werd gegooid met vuurwerk en andere voorwerpen. Ingmar Oostrom besloot de wedstrijd te staken, dat duurde uiteindelijk een half uur. Ron Jans, Lars Unnerstall en Václav Cerny probeerden het uitvak te kalmeren, maar volgens ESPN kregen de Twentenaren de nodige verwensingen naar hun hoofd. Scheidsrechter Oostrom gaf toelichting op de situatie: "We zijn naar binnen gegaan omdat er met vuurwerk werd gegooid en daarna nog meer gebeurde", aldus de leidsman tegen ESPN.

Na kansen over en weer in de rest van de wedstrijd bleef de stand op 2-0 staan, waardoor Go Ahead Eagles doet wat veel clubs niet lukte dit jaar: winnen van FC Twente. De Eagles stijgen naar plek elf en spelen volgende week tegen FC Emmen. De Tukkers blijven op plek vijf staan, maar zien Feyenoord weglopen in de titelstrijd. Ajax neemt het op tegen Sparta, dus de Amsterdammers kunnen ook een gat slaan met FC Twente. Volgende week is de topper in Eindhoven tussen PSV en Twente. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen