"Linkerflank Wijndal-Bergwijn misschien wel de beste van Europa"

21 februari 2023, 20:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Owen Wijndal is tevreden met de manier waarop hij met Steven Bergwijn de linkervleugel bestrijkt bij Ajax. De oud-speler van AZ is zelfs van mening dat het duo "zeker de beste linkerkant van Nederland" vormt. De uitspraken zijn ietwat opvallend gezien de stevige kritiek die Bergwijn ook de laatste weken nog over zich heen kreeg. 

In gesprek met ESPN gaat Wijndal in op het verschil tussen zijn vorige club AZ en Ajax, waar hij afgelopen zomer neerstreek. "Je merkt dat als je hebt gewonnen met 3-0, dan had het 6-0 moeten zijn", zegt hij. "Het moet altijd meer en altijd beter, dat is het grootste verschil met vroeger. Maar dat is ook goed en mooi om mee te maken en ook wel weer logisch", aldus Wijndal. 

Over het samenspel met Steven Bergwijn is Wijndal positief. "Natuurlijk moeten er nog veel dingen beter, maar ik denk dat we elkaar goed aanvoelen en dat we zeker de beste van Nederland zijn", vindt hij. Om daar vervolgens breed lachend aan toe tevoegen: "Als we echt gasgeven misschien wel van Europa." 

Eerste keus

Wijndal is onder John Heitinga inmiddels een zekerheidje aan de linkerkant bij Ajax. Onder diens voorganger Alfred Schreuder was dat wel anders. Eerst had Wijndal concurrentie van Daley Blind, maar nadat Blind op geruchtmakende wijze uit de basis verdween koos Schreuder ook geregeld voor Calvin Bassey als linksback. Sinds het ontslag van Schreuder, op 26 januari, had Wijndal echter in alle Eredivisieduels een basisplaats. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Omdat het de beste linkerflank van Europa is win je ook met zoveel gemak van Union Berlin. Hoe goed moet de rechterdefensie van hun wel niet zijn dan?

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij vond zichzelf na 1 wedstrijd ook de beste LB van Oranje. Wijndal heeft wel humor.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal heeft zich hier al vaker schuldig aan gemaakt. Die jongen loopt enorm naast zijn schoenen.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/414974/zelfs-supporters-van-ajax-nemen-uitspraak-wijndal-niet-serieus/ Heeft FCUpdate je wel betaald voor het citeren van jouw reactie? ;-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen