Spanningen in Volendam nemen toe: Wim Jonk haalt hard uit

22 februari 2023, 12:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. De degradatiezorgen lijken voorlopig verleden tijd. Maar wie denkt dat de rust is teruggekeerd bij de promovendus, komt bedrogen uit. Trainer Wim Jonk heeft in gesprek met De Telegraaf zijn ongenoegen uitgesproken over het feit dat de Raad van Commissarissen de benoeming van Keje Molenaar als vicevoorzitter tegenhoudt. Daarbij neemt de oefenmeester geen blad voor zijn mond.

Er staat een serieus vraagteken achter de toekomst van Jonk. De oefenmeester heeft veel invloed binnen FC Volendam en daar zou een deel van de RvC niet tevreden over zijn. Voetbal International schreef vorige week al dat de RvC de constructie rondom 'Team Jonk', waartoe ook onder anderen technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur voetbalontwikkeling Ruben Jongkind behoren, wil beëindigen.

Lees ook: Opnieuw onrust bij FC Volendam: deel wil af van 'Team Jonk'

Team Jonk wil zich dus graag uitbreiden met de Molenaar, maar de Raad van Commissarissen houdt zijn benoeming als vicevoorzitter vooralsnog tegen. De RvC zou 'overvallen' zijn door de overdracht. Zij lijkt dus het liefst afscheid te willen nemen van Jonk en zijn kompanen. "We hebben in de winterstop veel energie gestopt in het groepsproces. Dat gaat nu beter en maakt het extra zuur dat een stel opportunistische bestuurders Keje en ons via de achterkamertjes willen wippen", zegt Jonk in De Telegraaf. "Als je een andere visie hebt: prima, maar stap dan naar voren en presenteer je plan."

Er is overigens nog geen definitieve streep gezet door de benoeming van Molenaar als vicevoorzitter. Volgens De Telegraaf moet de komende weken blijken of de RvC er alsnog mee instemt. 'Wil de RvC, die de constructie van Team Jonk nu onder de loep neemt, de trainer Jonk en twee directeuren Van Leeuwen en Jongkind uit elkaar trekken, dan zouden Jonk, Van Leeuwen, Jongkind, Smit (Jan, red.) én bestuurslid technische zaken Hans Bond weleens richting de uitgang kunnen worden gedreven', besluit de krant.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen