Ancelotti is dolgelukkig met 'meest beslissende speler ter wereld'

22 februari 2023, 13:24

Carlo Ancelotti kan zijn geluk niet op met Vinicius Júnior. De Braziliaanse aanvaller bezorgde Real Madrid in mei vorig jaar de Champions League en had dinsdagavond een cruciale rol in de 2-5 overwinning op Liverpool in eerste van twee achtste finales in het miljardenbal. Volgens Ancelotti kunnen er momenteel weinig spelers tippen aan Vinicius.

Hoewel Real Madrid in de competitie een stuk moeizamer voor de dag komt dan vorig seizoen en op dit moment liefst acht punten minder heeft dan koploper FC Barcelona, is Vinicius on fire. De Braziliaan was in de competitie al goed voor zeven doelpunten en vier assists. Ook in de Champions League overlegt hij uitstekende cijfers. Na de riante zege op Liverpool staat Vinicius op zes doelpunten en twee assists in zeven wedstrijden in het miljardenbal.

De Braziliaan scoorde in mei vorig jaar nog de winnende in de finale tegen Liverpool en deed de Britse grootmacht dinsdagavond wederom veel pijn. Liverpool schoot uit de startblokken en had na amper vijftien minuten al een 2-0 voorsprong te pakken, maar dankzij twee doelpunten van Vinicius stond het na 36 minuten al weer gelijk. De Braziliaan vormde een ware plaag voor de Liverpool-achterhoede en met name Trent Alexander Arnold. Hij verzorgde in de tweede helft ook nog de assist voor de 2-5 van Karim Benzema.

"Vinicius is op dit moment de meest beslissende voetballer ter wereld", zei Ancelotti na afloop van de kraker op Anfield. "Er is geen speler met deze continuïteit van actie. Hij stopt niet. Hopelijk kan hij doorgaan", prees de Italiaanse oefenmeester zijn aanvaller de hemel in. De Spaanse media waren eveneens onder de indruk van het optreden van Vinicius. "De Braziliaan was de sleutel voor de comeback van Real Madrid. Hij scoorde twee doelpunten en was de leider op Anfield", schrijft Mundo Deportivo.

Sport doet er nog een schepje bovenop. "Hij was in zijn eentje verantwoordelijk voor het starten van het pad naar de spectaculaire comeback. Hij bevindt zich in een fase waarin alles wat hij aanraakt verandert in goud, een geweldige wedstrijd van de Braziliaan", schrijft het medium, dat het optreden van de aanvaller beoordeelt met het rapportcijfer 9. Het hoogste cijfer van alle Real Madrid-spelers.