Op bezoek bij Erik ten Hag: mediamania in Manchester

23 februari 2023, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag staat bij Manchester United voor een van zijn belangrijkste weken in zijn loopbaan tot dusver. Eerst wordt de gigantische kraker tegen FC Barcelona in de tussenronde van de Europa League afgewerkt en een paar dagen later volgt de eerste finale van zijn Engelse dienstverband tegen Newcastle United in de League Cup. Om de cruciale week van Ten Hag mee te maken, reisde FCUpdate.nl af naar The Red Devils voor een bezoekje. Deel I: een kroniek van de mediagekte in Manchester.

De handtekeningenjagers staan al op scherp als we woensdagochtend de bossen van Carrington inlopen. Vele handtekeningen staan al op het rode shirt van Manchester United van een jongetje met een kuif, maar er is nog net ruimte voor een volgende krabbel. Dus wacht hij tot de volgende topspeler aan de horizon verschijnt. Er heerst verder een serene rust op het afgelegen trainingscomplex, waar het gras heilig is en werkelijk alles voetbal ademt. Wie richting het complex wil rijden, wordt tegengehouden door de steward van dienst. Vanaf zijn post is het nog een kwartiertje lopen. Onderweg staat alleen een vervallen boerderij en natuur die je ook in Zweden zou kunnen treffen. 

Van de serene rust van buiten en op het trainingscomplex is eenmaal binnen in het Jimmy Murphy's center weinig over. Zeker vijftig man dwarrelt rond in de kleine ruimte, die uitzicht biedt over de trainingsvelden. Spaanse en Engelse journalisten ijsberen door elkaar, cameramannen vechten voor een plekje. Vanuit de UEFA is er een toezichthouder die kijkt of alles volgens protocol verloopt. De journalisten storten zich ook graag op de verschillende soorten luxe koekjes die aangeboden worden naast de koffieautomaat. Dat ding moet Ten Hag wel herinneren aan zijn tijd bij Ajax, want deze automaat is zo mogelijk nóg langzamer dan de koffiemachine in de Johan Crujiff ArenA. "Is dit de rij voor koffie? Dan red ik het nooit meer voor Ten Hag begint", verzucht de goedlachse Daily Mail-journalist Chris Wheeler.

Hoewel het hemelsbreed niet ver is, is in een rechte lijn teruglopen geen optie. De journalisten worden namelijk vakkundig om het trainingsveld van de hoofdmacht geloodst. Het veld is immers heilig. De grasmat krijgt een laatste sproeibeurt en maakt niet alleen het veld nat maar ook de andere Nederlandse afvaardiging: ESPN-presentator Milan van Dongen krijgt aardig wat water over zich heen en baalt behoorlijk. Hij loopt bovendien met z'n voeten door de modder. "Als je dacht dat het allemaal glamour was", grapt hij. 

Lees ook: Ten Hag maakt uitzondering tijdens persconferentie: "Het was een geweldige avond" 

Big days are coming up

'Big days are coming up for Erik ten Hag', concludeert Sky Sports-verslaggeefster Melissa Reddy voor de camera na een slopende mediadag van al met al bijna tien uur. Niet alleen voor Ten Hag, maar ook voor FC Barcelona, Manchester United, de enorme afvaardiging journalisten en de taxichauffeurs. De taxi drivers zijn ook fan van Ten Hag en Manchester United, maar wel vooral omdat het dan extra druk is in de stad is en ze veel geld kunnen verdienen. Rondom Manchester City is het stil in Manchester. Een big day was het vooral ook voor het jongetje met de kuif: zou hij zijn ontbrekende handtekeningen hebben gescoord bij de Manchester United-spelers?

Door: Nathan Sprey & Vincent Houttuin

Interviews en overige verhalen volgen in de komende dagen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen