Nieuwe beelden pleiten Van Boekel en Higler vrij: géén hands

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 februari 2023 – Pol van Boekel en Dennis Higler hadden het woensdagavond tóch bij het rechte eind. De Nederlandse scheidsrechters stonden als VAR bij RB Leipzig - Manchester City hun collega Serdar Gözübüyük bij en leken kort voor tijd een handsbal van Leipzig-verdediger Benjamin Henrichs te missen. Uit nieuwe beelden blijkt echter dat de Nederlanders terecht geen strafschop toekenden. 

Nieuwe beelden pleiten Van Boekel en Higler vrij: géén hands

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De spelers van Manchester City appelleerden massaal voor een penalty nadat Henrichs de bal met de hand leken te beroeren. Trainer Pep Guardiola hield na afloop de kaken op elkaar over het moment maar liet wel merken dat het hem niet zou verbazen als zijn ploeg een zuivere strafschop zou zijn onthouden. In de studio van BT Sport, dat de live-uitzendingen in Engeland verzorgt, waren onder andere Rio Ferdinand, Shaun Wright-Phillips en Owen Hargreaves een stuk duidelijker: in hun ogen had de arbitrage gefaald. 

Lees ook: Van Boekel en Higler onder vuur in Engeland na missen hands

De harde woorden aan het adres van de Nederlandse arbitrage moeten echter worden ingetrokken. Uit nieuwe beelden die de UEFA ter beschikking stelde blijkt namelijk dat Henrichs de bal niet met de hand maar met de schouder raakte. Van Boekel en Higler hadden in dit geval dus volkomen gelijk met hun oordeel dat een strafschop niet terecht was geweest. 

Geconfronteerd met het nieuwe bewijs moest Wright-Phillips de arbitrage dan ook gelijk geven. "Nee, met deze beelden kun je absoluut niet zeggen dat de scheidsrechter hier een strafschop had moeten geven", gaf de oud-speler van Manchester City dan ook toe. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd