Zware loting AZ in Conference League: tweeluik met Lazio wacht

24 februari 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ kent de tegenstander in de achtste finales van de Conference League. De Alkmaarders werden bij de loting van vrijdag in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan het Italiaanse SS Lazio.

De Alkmaarders eindigden in hun groep in het derde Europese toernooi als winnaar en waren daardoor één van de acht geplaatste teams bij de loting. Dat hield in dat tegenstanders als Villarreal, OGC Nice en West Ham United in ieder geval zouden worden ontlopen. Toch zaten enkele aansprekende namen in de pot met ongeplaatste teams, waarvan het Italiaanse duo Lazio en Fiorentina wellicht het zwaarst was op papier. 

Met Lazio lootte AZ dus bepaald niet gunstig. De Italianen eindigden onder leiding van trainer Maurizio Sarri als derde in de Europa League-groep die door Feyenoord werd gewonnen. In Rome ging Feyenoord op de eerste speeldag hard onderuit; na een half uur was het al 3-0 voor de Romeinen die uiteindelijk met 4-2 wonnen. Op de laatste speeldag waren de rollen in Rotterdam echter omgedraaid; door een treffer van Santiago Giménez eindigde Feyenoord bovenaan in de groep en werden de Italianen veroordeeld tot het spelen in de Conference League. 

AZ ontloopt oud-trainer

Een andere mogelijke tegenstander van AZ was het Poolse Lech Poznan, dat onder leiding staat van voormalig AZ-trainer John van den Brom. De Nederlandse trainer ontliep dus zijn voormalige werkgever en mag het in de achtste finales opnemen tegen het Zweedse Djurgårdens IF. Het Belgische Anderlecht, waar Van den Brom ook werkzaam was, lootte eveneens zwaar. Het werd gekoppeld aan het Spaanse Villarreal. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen