Jansen houdt hoop na pittige loting: "Feyenoord liet zien dat het mogelijk is"

24 februari 2023, 16:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ mag spreken van een ongunstige loting voor de achtste finale van de Conference League. De Alkmaarders zijn gekoppeld aan het Italiaanse SS Lazio. Die club gold als een van de zwaarste tegenstanders die AZ kon treffen. Trainer Pascal Jansen reageert op de persconferentie hoe hij en zijn spelersgroep reageerde op de pittige loting.

Lees ook: Zware loting AZ in Conference League: tweeluik met Lazio wacht

Toen AZ in het Zwitserse Nyon geconfronteerd werd met een duel tegen Lazio, leverde dat een applaus op van de Alkmaarse selectie. "Dat was vooral om de grootte van de club lijkt me", zegt Jansen. Lazio staat op dit moment vijfde in de Italiaanse competitie. "Lazio is natuurlijk een stevige loting met een van de minst gepasseerde defenisies van de Serie A, dat zegt wel wat", vervolgt de oefenmeester.

Eerder dit seizoen werd Lazio uitgeschakeld in de Europa League. In een poule met Feyenoord vielen de Italianen uiteindelijk net buiten de boot. Jansen zag dat Feyenoord het daarentegen erg moeilijk had op bezoek in het Olympiastadion. "Als je ziet hoe ze die wedstrijd hebben gespeeld...", verwijst Jansen naar de 4-2 overwinning van Lazio. "We kunnen onze borst natmaken", concludeert hij.

Feyenoord als inspiratiebron

"Als liefhebber is het wel mooi om je te meten met een tegenstander uit één van de sterkste competities", vertelt Jansen. Samen met Feyenoord is AZ de enige Nederlandse ploeg die nog actief is in Europa. Jansen ziet de Rotterdammers sowieso als een inspiratiebron. "Het inspireert dat we nu in de achtste finales zitten en dat Feyenoord tot de finale van dit toernooi kwam. Dat laat toch zien dat het mogelijk is voor een Nederlandse club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen