KNVB niet blij met burgemeester: "Supporters kunnen niet de dupe worden"

24 februari 2023, 16:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) is het niet eens met het besluit van burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden om geen uitsupporters meer toe te laten bij SC Cambuur. In een statement liet het bestuur weten niet achter deze beslissing te staan, omdat er in principe elke wedstrijd aanhang van beide clubs aanwezig moet kunnen zijn. 

Volgens de KNVB gaat het echt niet altijd goed in de stadions. Daarom is in het begin van 2023 een gemeentelijk handelingskader Voetbal & Veiligheid opgesteld en gepresenteerd door alle 'voetbalburgemeesters' in Nederland. Dit handelingskader biedt richtlijnen voor de voorbereiding op wedstrijden en de aanpak na ordeverstoring. Daarmee is het duidelijk en voorspelbaar welke maatregelen er genomen kunnen worden als het toch mis gaat. "Daarmee moet het zorgen voor een uniforme lijn in de aanpak", meldt de KNVB in hun eigen statement.

Alle voetbalburgemeesters worden door het competitiebestuur betaald voetbal opgeroepen om het onderling afgesproken handelingskader eenduidig te gebruiken. "Op basis van eerdere ongeregeldheden mag een voetbalgemeente volgens het handelingskader supporters van een bezoekende club het volgende seizoen weren. Ook een voetbalgemeente waar deze supporters een paar weken later heen gaan, heeft de mogelijkheid ze te weigeren," gaat de KNVB verder. Wat burgemeester Buma heeft gedaan past echter niet in het afgesproken handelingskader.

Lees ook: Burgemeester Leeuwarden neemt hard besluit na rellen rond Friese derby

Er worden ook uitnodigingen verzonden om gesprekken aan te gaan met de voetbalburgemeesters, om gezamenlijk tot de juiste oplossingen te komen. "Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club. Eenduidig handelen is belangrijk", besluit de voetbalbond in het statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat doe je nu schijnheilig knvb??? Nu doen jullie zo xielig maar alsxer een ploeg supporters terug stuurt of gewoon niet toelaat door een burgemeester dan doen jullie niks. Hoezo hypocriet!!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al zo lang als ik me kan heugen worden er stadions en halve steden afgebroken door voetbaltuig en dan komen ze in 2023 met een handelingskader. Flikker toch op. Alsof dat tuig zich daar wat van aantrekt. Als het nodig is zonder publiek spelen vind ik best een prima maatregel. Dat is bij lange na geen 100% oplossing maar wel beter dan alleen maar roepen dat supporters niet de dupe mogen worden. Ze krijgen dat tuig niet onder controle met halfbakken slappe maatregelen en draaiboeken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen