Van Hanegem adviseert: 'Hij moet tegen de Ajax-fans zeggen: ik ben een totale miskoop'

26 februari 2023, 22:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem is totaal niet onder de indruk van de linkerflank van Ajax. Owen Wijndal baarde eerder deze week nog opzien door te zeggen dat Steven Bergwijn en hij 'misschien wel de beste linkerflank van Europa' vormen. In zijn column bij het Algemeen Dagblad maakt Van Hanegem echter gehakt van de twee.

Ajax telde afgelopen zomer meer dan dertig miljoen euro neer voor de komst van Bergwijn, die daarmee in één klap de duurste aankoop in de clubhistorie werd. De vleugspeler schoot weliswaar uit de startblokken, maar worstelt inmiddels al maanden met zijn vorm. 'Iedereen weet dat ik in principe erg gecharmeerd ben van de voetballer Bergwijn. Maar het lijkt er bij hem niet bepaald op dat hij zijn terugkeer naar de eredivisie een goede keuze vond', schrijft Van Hanegem.

Bergwijn toonde vorige week in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam bij vlagen weer zijn klasse, maar in de return tegen 1. FC Union Berlin in de Europa League en de uitwedstrijd tegen Vitesse kon hij geen potten breken. 'Er lukt wel heel erg weinig bij hem, het spelplezier is er ook duidelijk niet. Ik zie het bij meer spelers, hoor, ook bij veel andere clubs. Die lopen er allemaal bij alsof ze met een bajonet in hun rug het veld op zijn geprikt. Dat heeft Feyenoord totaal niet', stelt Van Hanegem.

Lees ook: Heitinga sprak Wijndal over opmerkelijke uitspraken: "Niet slim"

Wijndal

Vorige week moest Ajax-trainer John Heitinga na afloop van het thuisduel met Sparta vragen beantwoorden over Bergwijn, na het bezoek aan Vitesse was Wijndal onderwerp van gesprek. 'Bij Ajax vonden ze het wel grappig dat Wijndal op het eigen clubkanaal bloedserieus vertelde dat hij met Bergwijn zo'n lekker linkerkantje vormt. Wijndal had tijdens dat interview eigenlijk moeten zeggen: tot op heden kunnen de supporters van Ajax mij beschouwen als een volkomen miskoop', is Van Hanegem keihard voor de linksback van Ajax.

'En mijn samenwerking met Bergwijn, daar hebben de mensen nog niets goeds van gezien. Wijndal zat verdikkeme vooral op de bank en als hij wel samen met Bergwijn op het veld stond, zag ik zelden iets leuks komen vanaf links', vervolgt Van Hanegem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen