'Manchester United genoot van harde boodschap Antony en Martínez voor Ajax'

1 maart 2023, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is in de zomer heel bewust beziggeweest met de aankopen die Manchester United deed, zo vermoedt journalist Rob Dawson van ESPN. De trainer haalde Lisandro Martínez en Antony weg bij Ajax en dat kwam onder meer doordat zij zelf graag de overstap wilden maken. Bij Manchester United werd positief gereageerd op de harde boodschap die Martínez en Antony voor Ajax hadden. 

"Bij Manchester United vinden ze het fantastisch dat Martínez een kamer binnenliep bij Ajax en zei dat hij naar Manchester United zou gaan, of ze het nu leuk vonden of niet", zegt Dawson, die aangeeft wat de kern van Martínez' boodschap zou zijn geweest. "'Tot later, ik wil naar Man United, ik ga.' Ze vinden het fantastisch dat Casemiro na de nederlaag tegen Brentford opbelde met de boodschap: "Ik kom naar jullie toe, het is oké, we komen erbovenop." Ze vinden het fantastisch dat Antony tegen iemand bij Ajax zei: "Jullie moeten me laten gaan, ik wil dolgraag naar United." Dat is de spirit die ze willen zien bij nieuwe spelers. Dat heeft Ten Hag teweeggebracht."

Lees ookSupporters noemen Ten Hag 'een genie' na nieuwe kleedkamerfoto

Martínez werd in zijn eerste weken bekritiseerd om zijn lengte, maar die kritiek is inmiddels verstomd. Niet alleen op het veld maakt hij indruk, maar ook daarbuiten. Dawson zegt bijvoorbeeld dat Martinez medeverantwoordelijk is voor de ontwikkeling van talent Alejandro Garnacho. "Tijdens de voorbereiding zag Martínez dat Garnacho het lastig had en niet altijd voldeed aan de regels van Ten Hag. Martínez en Garnacho spreken dezelfde taal en Martínez nam hem onder zijn hoede. Hij liet hem zien wat het betekent om profvoetballer te zijn. Dat soort dingen zie je niet op zaterdag. Je ziet het niet als Garnacho langs de flank dribbelt en een prachtig doelpunt maakt, maar het is ontzettend belangrijk. Dat was waarschijnlijk een van de redenen waarom Ten Hag zo graag Martínez wilde halen."

"Het is makkelijk om YouTube-video's te bekijken van Casemiro, Antony en Martínez en om dan te zeggen wat voor spelers het zijn. Maar dat kun je niet zo makkelijk zien", vervolgt Dawson. "Je haalt namelijk niet alleen een voetballer, maar ook een man, een mens, een leider. Het is belangrijk om een speler als Martínez te hebben zodat je een goede verdediger hebt en je vaker de nul houdt, maar als leider in de kleedkamer en op het trainingsveld is hij ook belangrijk. Hij maakt Garnacho een betere speler. Dat zit ook inbegrepen in de prijs."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap heel goed dat die 2 kanjers door wilden maar ga aub niet doen alsof Ajax naar HUN pijpen konden dansen. Maar het zijn natuurlijk 2 bluffertjes 1ste klas en hebben uiteindelijk flink geld opgebracht. Laten we HUN in de waan dat ze het konden afdwingen dat Ajax niet anders kon dan HUN te laten gaan. Ajax is voor HUN de springplank geweest naar meer geweest en dat zullen ze later wel beseffen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen