Atlético krijgt slecht nieuws dat voor Depay wél goed kan uitpakken

1 maart 2023, 18:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Angel Correa blijft geschorst nadat hij in de Madrileense derby tussen Real en Atlético Madrid een rode kaart kreeg. Atlético ging in beroep tegen de schorsing van twee duels die de Argentijn kreeg voor zijn elleboogstoot tegen Real-verdediger Antonio Rüdiger, maar had slechts half succes. De schorsing van Correa betekent mogelijk wél goed nieuws voor Memphis Depay

Het Atlético-kamp was na de derby woedend over de beslissing van scheidsrechter Gil Manzano om Correa naar de kant te sturen. "Wij lijden altijd door dit soort acties tegen dit team (Real, red.), door de grote druk die constant op de arbitrage wordt gelegd", verklaarde de boze Atlético-CEO Gil Marin na afloop. Ook trainer Diego Simeone kon er met zijn hoofd niet bij waarom Correa naar de kant moest. "Geel was misschien wel terecht geweest, maar als je hier rood voor geeft, dan staat er aan het eind van de wedstrijd niemand meer op het veld", zei de oefenmeester na afloop. 

Lees ook: Atlético komt na derby tegen Real met venijnige tweet van vijf woorden

Inmiddels heeft de beroepszaak die Atlético aanspande tegen de twee duels schorsing van Correa plaatsgevonden. De aanvaller wordt nog altijd schuldig bevonden aan de aantijgingen, maar toch boekte de club een klein succesje. De schorsing werd door de beroepscommissie teruggebracht tot één duel. Dat betekent dat Correa zaterdag ontbreekt als Sevilla op bezoek komt in het Wanda Metropolitano. 

De schorsing van Correa betekent mogelijk een kans voor Memphis Depay op speelminuten. In de derby van afgelopen weekend bleef de Nederlander nog 90 minuten op de bank. Simeone begon zelfs zonder 'echte' spits aan het duel en koos voor Antoine Griezmann voorin. Correa en Álvaro Morata mochten wél in de ploeg komen. Memphis moet het in de competitie vooralsnog van invalbeurten hebben; een basisplaats had hij nog niet. Tegen Celta de Vigo maakte hij in februari zijn eerste en voorlopig enige treffer voor zijn nieuwe werkgever. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen