Giménez houdt fortuinlijk Feyenoord in de race voor treble

1 maart 2023, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft in de kwartfinale van het KNVB-beker toernooi ternauwernood afgerekend met sc Heerenveen. De koploper van de Eredivisie speelde alles behalve overtuigend en kwam in de tweede helft goed weg nadat scheidsrechter Pol van Boekel en een mogelijke penalty voor Heerenveen wegwuifde. Santiago Gimenez werd tien minuten voor tijd de held voor de Rotterdammers en schoot Feyenoord naar de halve finale.

Eredivisie-koploper Feyenoord strijdt nog op drie fronten om een tastbare prijs. Vanavond namen de Rotterdammers het in de kwartfinale van het KNVB-beker toernooi op tegen sc Heerenveen. De Friezen hebben wat goed te maken aan het eigen publiek. De ploeg van Kees van Wonderen verloor afgelopen weekend met pijnlijke cijfers van RKC Waalwijk (1-4), waardoor het is afgezakt naar plek tien in de Eredivisie. Heerenveen is dus de underdog tegen het dit seizoen bijna onverslaanbare Feyenoord. Maar aan die underdogrol zal Heerenveen maling hebben. Dinsdagavond werd door Spakenburg immers bewezen dat alles mogelijk is in de voetballerij. De amateurclub vernederde FC Utrecht (1-4) en bekerde door naar de halve finale.

Voor Heerenveen een goede motivatie in de aanloop naar het duel met Feyenoord. De twee ploegen troffen elkaar deze eeuw al vijf keer in het bekertoernooi. Opvallend genoeg werden daar drie duels van gewonnen door Heerenveen. Feyenoord kon hun borst dus nat maken voor deze veelbelovende kwartfinale. Dat de Rotterdammers hun borst nat konden maken, werd in de openingsfase al duidelijk. De thuisploeg startte furieus en kreeg via Sydney van Hooijdonk de eerste kans op een doelpunt. De spits speelde zich goed vrij bezorgde Timon Wellenreuther zijn eerste werk.

Feyenoord kon geen vuist maken in het eerste gedeelte van de wedstrijd en ontsnapte na een half uur opnieuw aan een achterstand. Orkun Kokcü gleed uit op het middenveld, waardoor de rode loper werd uitgerold naar het doel en Van Hooijdonk voor de 1-0 moest zorgen. De spits schoof de bal echter teleurstellend naast het doel. Heerenveen, dat met veel energie speelde, deed niks onder voor het uiterst zwakke Feyenoord. De ploeg van Arne Slot mocht van geluk spreken dat het zonder schade de rust in ging.

Feyenoord beter uit de kleedkamer

Er moest in de tweede helft uit een ander vaatje worden getapt door de koploper van de Eredivisie. Via Santiago Gimenez waren de Rotterdammers direct na de pauze al dichter bij een doelpunt dan dat het in de hele eerste helft was geweest. De Mexicaan kon een goede voorzet van Oussama Idrissi echter niet op doel koppen. Even later kon ook Kokcü voor gevaar zorgen, waardoor het leek dat Feyenoord eindelijk wakker leek te zijn in deze wedstrijd. Maar niks bleek minder waar, want in de minuten daarna was het toch weer Heerenveen dat op de goal loerde. Het was het begin van een fase waarin het spel op en neer ging en een doelpunt aanstaande leek.

Waar Feyenoord tot tweemaal toe gevaarlijk was via Quilindschy Hartman, was het daarna weer de beurt aan Heerenveen. Smaakmaker Osame Sahraoui werd in de zestien neergehaald door invaller Neraysho Kasanwirjo. De thuisploeg schreeuwde om een penalty, maar scheidsrechter Pol van Boekel wilde er niks van horen. De wedstrijd ging werkelijk alle kanten op en na de geclaimde strafschop ging Feyenoord ineens weer vol op jacht naar de openingstreffer. Heerenveen mocht Mous, die nog altijd keept in plaats van de geblesseerde Andries Noppert, bedanken dat het niet op achterstand kwam.

Verlossende treffer

Feyenoord kreeg steeds meer overwicht en dat resulteerde zo'n tien minuten voor tijd in de voorsprong. Invaller Danilo zette Gimenez vrij voor het doel en zag zijn collega-spits de kans uitstekend afronden. Zo kwamen de Rotterdammers, op basis van die fase in de wedstrijd, verdiend op voorsprong. Met nog tien minuten voor tijd ging Heerenveen met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Via Pawel Bochniewicz kwamen de Friezen daar nog heel dichtbij, maar de kopbal van de verdediger ging maar net naast. Zodoende bekert Feyenoord door naar de halve finale van de KNVB-beker en blijft het in de race voor de treble.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

stugge ploeg dat heerenveen.

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie gloriejaar kan het worden 🙂

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond het een penalty.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk vind jij dat al is het alleen om te stoken . Veel succes er mee

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slechte wedstrijd maar wel gewoon door. De verslaggever deed heel spannend ,maar het viel allemaal wel mee met de 'kansen' . De verslaggeving had wel zin in weer een stuntje had ik het idee. Heerenveen begon fanatiek en probeerde het middenveld te verzuipen . Druk te zetten met veel man op wieffer en kokcu . Werkte in het begin maar dat hou je nooit vol ,en dat zag je terug de laatste fase van de wedstrijd . Die nieuwe jongen van heerenveen werdt ook erg opgehemeld maar rendement heeft hij niet. Zelfs een penalty versieren kan hij niet . Dat geduikel was echt slecht.

Voetbalkenner
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@redactie, een betere titel was geweest: “Pol van Boekel houdt fortuinlijk Feyenoord in de race voor treble”.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kenneth, Jan-Joost en Mario vonden van niet, who the f*** cares!? Het was geen beste pot en als je een geluksmomentje mag uitkiezen was het vooral wanneer Sydney het naliet om te scoren. Heerenveen speelde gewoon prima maar konden het in het laatste kwart ook niet meer belopen. En dat was precies het moment dat Slot wisselde. Dus niks gestolen.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pokemon werd even getriggerd! 😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen