'Promes vangt bot: rechtszaak zit Russisch paspoort in de weg'

2 maart 2023, 22:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Quincy Promes heeft slecht nieuws gekregen van het Ministerie van Sport uit Rusland. Er werd gekeken om de aanvaller naast de Nederlandse nationaliteit ook staatsburger van Rusland te laten worden. Dat verzoek, dat uiteindelijk kwam van zijn club Spartak Moskou, is echter afgewezen.

Dat schrijven verschillende Russische media. Voor Spartak Moskou heeft het voordelen als Promes de Russische nationaliteit zou krijgen, onder meer omdat het dan een speler minder uit de Europese Unie hoeft in te schrijven. Voor Russische clubs zit er een limiet aan het aantal spelers dat het mag inschrijven buiten de EU en gezien zijn lange periode in Rusland eerder, hoopte de club op medewerking.

Die kwam er echter niet vanuit de Russische overheid en dat zou alles te maken hebben met de rechtszaak die vrijdag gepland staat. Dan staat Promes, die niet aanwezig zal zijn bij de zaak omdat hij dan opgepakt wordt in Nederland, terecht voor het mogelijk neersteken van zijn neef bij een familiefeest. In die zaak is oud-speler van Ajax en FC Twente verdachte en ook bij andere zaken (onder meer gelieerd aan drugs) valt zijn naam.

Lees ookQuincy Promes komt toch niet naar rechtszaak: dit is waarom

Hoewel Promes nog verdachte is in alle zaken en dus nog niet is veroordeeld, wil de Russische overheid niet meewerken aan het verzoek van Spartak Moskou. Promes liet zelf in interviews al weten dat het verzoek om staatsburger te worden niet van hem afkomstig was en hij het sowieso niet wilde, als hij daarvoor zijn Nederlandse staatspapiertje zou moeten inleveren. Ook met betrekking tot het aanvragen van visums zou het voordelen voor Spartak opleveren, maar dat gaat dus niet gebeuren. Of Promes en/of Spartak in de toekomst nog in beroep kan gaan tegen deze uitspraak, is niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi toch.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen