Keiharde uithaal richting Promes: "Jij hebt schijt aan de hele familie"

4 maart 2023, 11:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vrijdag is het proces rondom voetballer Quincy Promes van start gegaan. De 31-jarige aanvaller wordt er van verdacht zijn neef in zijn knie te hebben neergestoken en het Openbaar Ministerie heeft daarom een gevangenisstraf van twee jaar geëist tegen Promes. In de rechtbank maakte het slachtoffer via zijn zus gebruik van zijn spreekrecht en kwam hij met harde woorden voor de voetballer van Spartak Moskou.

"Jij hebt letterlijk en figuurlijk schijt aan de hele familie en denkt alleen aan je eigen 'hachie'. Het is zelfs zo erg dat jij je eigen ouders voor je laat liegen en mensen voor je karretje spant om buiten schot te blijven", vertelt de zus van het slachtoffer in de rechtbank. "Ik heb zoveel op het internet gelezen waardoor ik aan mezelf begon te twijfelen. En dat terwijl ik toch echt ontsnapt ben aan de dood."

Promes, niet aanwezig in de rechtbank, stond vandaag terecht voor de betrokkenheid die hij heeft gehad bij een steekpartij op een familiefeest. In juni 2020 zou hij in Abcoude een neef van hem hebben gestoken in zijn been. Het Openbaar Ministerie eist twee jaar cel voor Promes, wegens zware mishandeling. Er valt niet te bewijzen of het van tevoren de bedoeling was van Promes om zijn neef om het leven te brengen.

De reden voor voor Promes om zijn neef neer te steken zou wraak zijn. De 31-jarige voetballer zou namelijk een ketting, die zo'n 3.000 euro waard zou zijn, gestolen van een tante. Vervolgens ontstond er een conflict. De neef geeft aan dat Promes de dader is, maar de voormalig-speler van onder meer Ajax ontkent dat stellig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Og wat hadden ze dan gedacht? Ik kom wel even 2 jaar brommen omdat mijn ‘familie’ het zo graag wilt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen