Slot verdedigt Idrissi en komt met eerste reactie op bekerloting

5 maart 2023, 12:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord won zaterdagavond met pijn en moeite van FC Groningen, dat vrijwel de gehele tweede helft met tien man speelde. Trainer Arne Slot was het na afloop niet eens met de kritische houding van het Feyenoord-publiek tegenover de uiteindelijke matchwinner Oussama Idrissi. Ook ging de oefenmeester kort in op de loting van de halve finales in het bekertoernooi, waarin Ajax in De Kuip de tegenstander zal zijn. 

Het publiek in De Kuip liet merken niet tevreden te zijn met het spel van Idrissi, die ondanks een aantal ongelukkige acties waar balverlies uit volgde telkens zijn man op bleef zoeken. "Dat is wat ik van alle buitenspelers vraag, maar dan moet je het als individu nog wel kunnen", legde Slot uit tijdens de persconferentie na afloop van het duel. "Het aantal buitenspelers dat vandaag in staat was om een man voorbij te spelen was niet overdreven groot, op Oussama na dan misschien", was de oefenmeester kritisch op het spel van Alireza Jahanbakhsh en invaller Igor Paixão.

Slot toonde zich dan ook tevreden met de mentale veerkracht van Idrissi, die zich niet verstopte nadat het publiek hem af leek te vallen. "Dat is wel een grote kwaliteit van Oussama. Hij trekt zich daar niet te veel van aan. Hij blijft het proberen." Dat uitgerekend Idrissi vervolgens uitgroeide tot matchwinner tegen zijn oude club, is wat Slot betreft dan ook geen toeval. "Ik weet niet of Oussama het herhaald heeft, maar na de wedstrijd zij hij tegen me dat ik alle reden had om hem te wisselen. Maar ook dat het goed was dat ik hem liet staan. Uiteindelijk maken we daar wel de goal uit."

Lees ook: Feyenoord toont wéér veerkracht na dubieus rood FC Groningen

Laat op de avond vond de loting voor de halve finale van de KNVB Beker plaats. Voor Feyenoord rolde een thuisduel met Ajax uit de koker, terwijl PSV het verrassende Spakenburg PSV op bezoek krijgt. Op 5 of 6 april wordt de Klassieker in De Kuip gespeeld. "Dat betekent weer een zware wedstrijd erbij in ons toch al volle programma", weet Slot. "Maar aan de andere kant is dit voor beide clubs ook een geweldig affiche."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MartijnF88
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor Feyenoord rolde een thuisduel met Ajax uit de koker, terwijl PSV het verrassende Spakenburg op bezoek krijgt in Eindhoven. De loting is: Feyenoord - Ajax Spakenburg - PSV Dus Spakenburg speelt thuis en niet in Eindhoven. FC Update, de site met de meeste fouten...

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien de loting omdraaien Ajax thuis tegen Fey en Spakenburg thuis in de kuip tegen Psv ? Kan Spakenburg toch in de Kuip spelen !!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen