'Gouden Generatie' België brokkelt verder af: wie is de volgende die stopt?

6 maart 2023, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toby Alderweireld is de volgende belangrijke kracht van de Belgische 'Gouden Generatie' die stopt bij de nationale ploeg. Na het debacle tijdens het afgelopen WK in Qatar heeft Alderweireld, in navolging van Eden Hazard, besloten zich niet meer beschikbaar te stellen voor de Rode Duivels. Is hij voorlopig de laatste of volgen er meer?

Door het teleurstellend verlopen WK werd er al volop gespeculeerd over het einde van de zogenoemde Gouden Generatie van onze zuiderburen, maar met het aftreden van Hazard en Alderweireld lijkt er nu toch écht een einde aan te komen. In de persoon van Vincent Kompany was er in een eerder stadium al een grootheid van het Belgische voetbal gestopt. Het valt niet uit te sluiten dat de komende tijd nóg meer routiniers een streep zetten onder hun interlandloopbaan. Zo lijkt ook voor Jan Vertonghen (35), Dries Mertens (35), Axel Witsel (34) en Simon Mignolet (35) het einde bij de nationale ploeg nabij.

Alderweireld speelde 127 interlands voor de Rode Duivels en maakte in 2009 al zijn debuut voor België. Qatar werd zijn laatste toernooi en dat was voor de verdediger eerst nog geen reden om afscheid te nemen, maar daar is de oud-Ajacied dus op teruggekomen.

Lees ook: Leeftijd 'Oude Duivels' geen issue voor Tedesco

Op de site van de Belgische voetbalbond gaat Alderweireld nog in op zijn vertrek bij het nationale elftal. "Het is nu tijd om meer aandacht te besteden aan mijn fantastische gezin en om mij optimaal te gaan focussen op mijn rol bij Antwerp. Een ontzettend moeilijke beslissing maar voor mij wel de juiste op dit moment."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen