'Feyenoord polste bij PSV vertrokken John de Jong als technisch manager'

7 maart 2023, 14:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft een poging gewaagd bij John de Jong om de nieuwe technisch manager te worden. De voormalig technische man van PSV werd door de Rotterdammers gevraagd of hij mogelijk de opvolger wil worden van Frank Arnesen. Vooralsnog kregen ze echter nul op rekest bij de oud-middenvelder.

Dat meldt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. Daarin werd gevraagd of er eindelijk een technisch directeur onderweg is naar Feyenoord. Heel veel namen werden er tot dusver nog niet gedropt voor die functie, maar Feyenoord heeft dus een poging gewaagd bij De Jong. Die zou dat te vroeg vinden om nu al de overstap te maken naar De Kuip.

Hoewel hij bij PSV moest vertrekken omdat hij er in de afgelopen zomer niet in slaagde om een grote uitgaande transfer te regelen. Vooral Cody Gakpo had de clubleiding graag de hoofdprijs ontvangen, maar de aanvaller bleef net als middenvelder Ibrahim Sangaré in het Philips Stadion. Daardoor raakte PSV financieel in nood, omdat ook Champions League-voetbal niet was behaald. Na het vertrek van De Jong werd dat deze winter overigens goed gemaakt met het verkopen van Gakpo én Noni Madueke. 

Lees ook"Arne Slot is bezig aan zijn laatste maanden bij Feyenoord"

Nieuwe technich manager Feyenoord

Hoewel in het vraaggesprek ook opgemerkt wordt dat De Jong niet bij PSV is vertrokken omdat hij het zo geweldig heeft gedaan, denkt Krabbendam dat hij wel bij Feyenoord past. "Hij heeft het niet heel slecht gedaan bij PSV. Het is een prima jongen om in je organisatie te hebben, maar hij zag dat nog niet zitten", aldus de journalist.

Heel veel namen zijn er niet gevallen: Earnest Stewart werd wel genoemd, maar hij is juist de opvolger van De Jong bij PSV geworden. Henk van Stee liet bij ESPN zelf weten afgelopen weekend wel interesse te hebben. Momenteel neemt Dennis Te Kloese met Slot en de scouting de honneurs waar als eindverantwoordelijke op technisch gebied.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja maar als Slot weggaat tja .

martijn1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arnesen was echt de best mogelijke optie op die positie

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arnesen hadden ze moeten houden, alleen al vanwege zijn netwerk. VanStee heeft vroeger ook prima werk gedaan bij Feyenoord. Te Kloese is een eng mannetje maar wat kan je verwachten van een voormalige Ajax scout.

jailhouserockert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, snap ik. Hij heeft het bij PSV geweldig gedaan. De afgelopen jaren stonden er alleen maar topelftallen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen