Slecht nieuws voor AZ-fans in aanloop naar returnduel met Lazio

8 maart 2023, 20:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De fanatieke supporters van AZ hebben vervelend nieuws te horen gekregen in aanloop naar de returnwedstrijd tegen Lazio. Dit Europese seizoen is het in verschillende duels voorgekomen dat de supporters op de Van der Ben-tribune, ook wel bekend als de Ben-Side, voorwerpen op het veld gooiden. Uit voorzorg heeft de Alkmaarse club besloten om netten te plaatsen voor de fanatieke tribune tijdens het duel met Lazio.

Dat meldt de nummer drie van de Eredivisie op de clubkanalen. De club voelt zich genoodzaakt om het zekere voor het onzekere te nemen in aanloop naar het duel met Lazio. AZ volgt daarmee het voorbeeld van Feyenoord. De Rotterdammers hangen namelijk vaker netten op om het gooien van voorwerpen te voorkomen.

Zware straf

Mochten er alsnog voorwerpen op het veld belanden, dan hangt er een zware straf boven het hoofd van AZ. De club is dan genoodzaakt om de fanatieke zijde voor één duel te sluiten. De UEFA strafte de AZ-supporters op de Van der Ben-tribune al een keer eerder dit seizoen. Tijdens de Europese wedstrijd tegen FC Vaduz moest er al een aantal vakken op de fanatieke zijde leeg blijven. Deze straf leverde niet het juiste resultaat op en ook in de daaropvolgende duels werd de Alkmaarse club op de vingers getikt.

AZ stuntte dinsdagavond in het heenduel met Lazio. De ploeg van Pascal Jansen won met 1-2 op bezoek bij de nummer drie van Serie A. Door deze verrassende uitslag ligt de weg naar de kwartfinale van de Conference League open. Volgende week donderdag wordt de tweestrijd hervat in het AFAS Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slim en gewoon realistisch gedacht . Het zou niet moeten maar in de wereld van nu is dit dus nodig . Ik meen feyenoord al in de groepfase conf l 2021voor het eerst , en daarna elk europees duel .

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met dank aan die zielepieten die het vergallen voor de medesupporters

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen