D-Day is bekend: op deze dag kan Nederland definitief Portugal voorbij

9 maart 2023, 23:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Twee rechtstreekse tickets voor de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2024/25: het lijkt realiteit te worden voor Nederland. Deze week pakten AZ (1-2 zege op Lazio) en Feyenoord (1-1 gelijkspel bij Shakhtar Donetsk) punten op de coëfficiëntenlijst, waardoor het voor Portugal steeds moeilijker wordt om Nederland nog te achterhalen. Volgende week donderdag kan de genadeklap worden uitgedeeld. 

Voorafgaand aan de Europese speelronde was de voorsprong van Nederland op Portugal afgerond 2,58 punten. Dinsdag won AZ van Lazio in de Conference League (1-2) en won Benfica van Club Brugge in de Champions League (5-1), waardoor beide landen twee punten konden bijschrijven. Daarbovenop kreeg Portugal een bonuspunt omdat Benfica de kwartfinale van de Champions League bereikte. Dat punt zorgde ervoor dat het verschil tussen Nederland en Portugal iets kleiner werd.

Donderdag boekten Nederland en Portugal ook een soortgelijk resultaat: Sporting Portugal speelde gelijk tegen Arsenal (2-2) en Feyenoord deed hetzelfde tegen Shakhtar Donetsk ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/415849/feyenoord-toont-weer-verkracht-maar-doet-zichzelf-tekort-met-remise/,_blank,1-1]). Omdat Portugal dat ene punt moet delen door zes ploegen en Nederland door vijf, nam het gat tussen de twee landen weer toe tot 2,52. Namens Portugal is ook FC Porto nog actief in Europa: die ploeg speelt volgende week dinsdag tegen Internazionale. Als die wedstrijd niet wordt gewonnen, en Arsenal wint donderdag van Sporting, is plek zes een feit voor Nederland.

Strijd met Frankrijk

De zesde plaats lijkt Nederland nog nauwelijks te kunnen ontgaan en sommigen kijken stiekem zelfs naar de vijfde plaats. Voor dinsdag had nummer vijf Frankrijk een voorsprong van ongeveer drie punten op Nederland. De uitschakeling van Paris Saint-Germain in de Champions League betekende slecht nieuws voor de nummer vijf, maar donderdag boekte de enige overgebleven Franse deelnemer wel succes: OGC Nice won met 0-1 bij Sheriff Tiraspol. Het gat tussen Frankrijk en Nederland is deze week wel gekrompen en bedraagt 2,76 punt.

De coëfficiëntenranglijst:

5. Frankrijk - 60,664

6. Nederland - 57,900

7. Portugal - 55,382

Welke plek is goed voor welke tickets?

Plek 1 t/m 4: 4 Champions League (direct), 2 Europa League (direct), 1 Conference League (voorronde)

Plek 5: 2 Champions League (direct), 1 Champions League (voorronde), 2 Europa League (direct), 1 Conference League (voorronde)

Plek 6: 2 Champions League (direct), 1 Champions League (voorronde), 1 Europa League (direct), 2 Conference League (voorronde)

Plek 7 t/m 10: 1 Champions League (direct), 1 Champions League (voorronde), 1 Europa League (voorronde), 2 Conference League (voorronde)

Plek 11 t/m 15: 2 Champions League (voorronde), 1 Europa League (voorronde), 2 Conference League (voorronde)

Plek 16 t/m 50: 1 Champions League (voorronde), 0 Europa League, 3 Conference League (voorronde)

Plek 51 t/m 55: 1 Champions League (voorronde), 0 Europa League, 2 Conference League (voorronde)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is het zo slecht met ons voetbal gesteld dat wij ons nu hiermee moeten bezig houden en er een heuse hype van maken? komt bij kijken dat niet de Almachtige ajax maar Feyenoord en AZ ons nu moeten redden

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen