Perez vindt nummer 27 op topscorerslijst 'misschien wel de beste spits van Nederland'

12 maart 2023, 23:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kenneth Perez is gecharmeerd van Santiago Giménez. De spits concurreerde gedurende het seizoen met Danilo, maar lijkt inmiddels de vaste eerste spits van Feyenoord. Giménez scoorde in zes van zijn laatste negen officiële wedstrijden; zondagavond sloeg de Mexicaan toe tegen FC Volendam (2-1 zege).

Perez is bijvoorbeeld onder de indruk van de wijze waarop Giménez zijn lichaam gebruikt. "Het is een kwaliteit die je kunt hebben als spits. Niet iedereen gebruikt zijn lichaam even goed. Hij is niet super lang of gespierd, maar hij is bonkig en heeft een laag zwaartepunt. Hij gebruikt de verdediger als draaischijf. Dan moet je ook een bepaalde voetbalslimheid hebben."

"Wat mij betreft is Giménez misschien wel de beste spits op de Nederlandse velden", voegt Perez toe bij Dit was het Weekend. "Ik vind hem gehaaid. Hij weet gewoon hoe hij moet bewegen. Ik zie het aan zijn loopacties, ook al wordt hij niet altijd bereikt, maar die zijn gewoon super spitsachtig. Deze goal ook weer: wachten, wachten, totdat Geertruida die actie maakt, en dan komt hij", zegt de analist over de 1-1.

"Timing bepaalt alles: wanneer loop je naar de eerste of tweede paal? Je moet het geduld bewaren om op het juiste moment te lopen en op tijd te zijn", licht Perez toe. Giménez maakte dit seizoen zeven goals in de Eredivisie en gaf één assist. Met die cijfers staat hij op de 27ste plek van de topscorerslijst; hij is ook niet de clubtopscorer van Feyenoord, want Orkun Kökçü en Danilo scoorden vaker (acht keer). Als Giménez fit blijft, lijkt het echter onvermijdelijk dat hij nog gaat stijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen