"Als Feyenoord die wedstrijd wint, worden ze kampioen"

14 maart 2023, 08:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord kan komend weekend een voorproefje nemen op het kampioenschap in de Eredivisie. Als de Rotterdammers De Klassieker in de Johan Cruijff Arena winnen van Ajax, dan pakt de formatie van Arne Slot de titel, zo is de verwachting bij de voorspellende media. 

Dat stelt Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, althans. "Als ze winnen, is Feyenoord kampioen", concludeert de journalist. "Feyenoord kan het al beslissen. Dat is de inzet van De Klassieker. Ik zou het wel heel leuk vinden voor de Eredivisie als Feyenoord het flikt."

Daarmee vergelijkt hij Feyenoord met koploper Arsenal in Engeland en koploper Napoli in Italië. Zwart: "Een zak geld op tafel leggen, dat is niet zo lastig. Feyenoord heeft het hele elftal zien vertrekken. Ze hebben zeventien nieuwe spelers. Dat ze het toch weer zo neerzetten en elke week met onderscheidend voetbal spelen, is mooi. Er wordt een kunstwerk gecreëerd bij Feyenoord. Ze verdienen die beloning."

Zwart en Suleyman Özturk zien Feyenoord dan ook als favoriet. "Ajax heeft de betere spelers, Feyenoord het beste team. En het beste team wint meestal", aldus Özturk, die bijval krijgt van Zwart. Hij ziet Ajax als het Paris Saint-Germain van Frankrijk. "Ze hebben een Lionel Messi en Kylian Mbappé op Eredivisie-niveau, met Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn voorin en Steven Berghuis nog op het middenveld. Feyenoord is vergelijkbaar met Lille OSC dat destijds kampioen werd: bij Feyenoord moet het hele team goed spelen."

Lees ook: Waterreus baart opzien met alleen Ajax-spelers in Klassieker-XI

Ajax favoriet in De Klassieker

Simon Zwartkruis denkt dat Ajax favoriet is voor het tweeluik met de Rotterdammers. "Ajax heeft zeven keer gewonnen op rij in de Eredivisie, al waren het laagvliegers", zei de journalist, die beide ploegen vrijwel gelijkwaardig vindt. Daarbij merkt hij wel op dat Ajax nog geen topper won dit seizoen, maar dat het duel in Amsterdam gespeeld wordt, is een groot voordeel. "Normaal gesproken is een volle Arena een steun in de rug. Dat spreekt wel in het voordeel van Ajax." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Als Feyenoord die wedstrijd wint, worden ze kampioen" Het is maar de vraag of Feyenoord een goed resultaat in de Arena haalt tegen een "growing up" Ajax.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Ajax wint 👏💪

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen