Waterreus noemt deze Feyenoorder 'de openbaring van het seizoen'

15 maart 2023, 17:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is vooralsnog bezig aan een uitstekend seizoen. De Rotterdammers gaan aan de leiding in de Eredivisie, staan in de halve finale van de KNVB Beker en kunnen zich donderdagavond ook nog eens plaatsen voor de kwartfinale van de Europa League. Het elftal van trainer Arne Slot herbergt meerdere uitblinkers, maar Lutsharel Geertruida steekt er misschien wel bovenuit. Ronald Waterreus is bijzonder lovend over de verdediger.

Feyenoord kon in de winterstop terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Niet Ajax of PSV, maar de ploeg van Slot stond bovenaan in de Eredivisie. Bovendien had Feyenoord zich als groepswinnaar verzekerd van een plekje bij de laatste zestien van de Europa League. Maar er waren ook zorgen voor Slot. Zo moest Gernot Trauner onder het mes. Feyenoord ging op zoek naar een vervanger van de Oostenrijker, maar eigenlijk had de club die al in huis.

Geertruida maakte in het afgelopen seizoen al indruk als rechtsback en trekt die lijn in het huidige seizoen bijna moeiteloos door. Ook als vervanger van Trauner in het hart van de defensie heeft hij veel indruk gemaakt. "Ik vind Geertruida écht goed. Ik vind hem echt de openbaring van het seizoen, dat meen ik echt", vertelt Waterreus in de Skiete Willy Podcast Extra van Voetbal International. Waterreus baarde maandagavond opzien door in zijn ideale Ajax/Feyenoord-elftal alleen plek te hebben voor Ajacieden. Maar bij VI gaf de voormalig doelman eerlijk toe dat er op dit moment zeker vier Feyenoord-spelers in thuis horen, waaronder Geertruida.

Lees ook: Waterreus legt uit: "Met een trainer als Slot zou dat nooit gebeurd zijn"

Teze kwijnt weg op de bank

De Feyenoord-verdediger kan vrijdag debuteren in de selectie van het Nederlands elftal. Geertruida is een van de Feyenoord-spelers die door bondscoach Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie voor de kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. Dat geldt niet voor PSV-verdediger Jordan Teze. Hij maakte vorig jaar onder Louis van Gaal zijn debuut in Oranje, maar haalt dit seizoen bij lange na niet het hoge niveau dat hij vorig seizoen aantikte. Zonde, vindt Waterreus. "Geertruida komt per ongeluk op in het centrum omdat daar iemand wegvalt. Dat pakt héél goed uit. Teze is weer terug naar rechts gebracht en dat heeft gewoon niet goed uitgepakt."

Voor Waterreus is het daarom een zekerheidje dat Geertruida boven Teze wordt verkozen. "Maar vorig jaar had je waarschijnlijk meteen Teze gezegd", voegt de oud-keeper daar nog wel aan toe. Teze zal zich echter eerst terug in de basis moeten knokken bij PSV. De verdediger kwam in de laatste drie competitieduels geen minuut in actie. "Ik snap wel dat hij een pas op de plaats heeft moeten maken. Ik blijf Teze een centrale verdediger vinden, geen rechtsback", aldus Waterreus.

FootballTransfers: De toekomstige buitenspeler van Ajax of Feyenoord speelt in de Keuken Kampioen Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen