Clasie vertelt hoe Lazio AZ prikkelde 'om nog een stapje harder te gaan'

17 maart 2023, 09:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Trots overheerst bij AZ na het bereiken van de kwartfinale van de Conference League. De Alkmaarders maakten donderdagavond het karwei af door ook in de return Lazio met 2-1 te verslaan. Jordy Clasie vindt dat AZ de terechte winnaar van het tweeluik is.

AZ kwam na twintig minuten op achterstand tegen Lazio, maar rechtte al snel de rug en kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong. "Of dit een nagenoeg perfecte wedstrijd was? Er kunnen altijd dingen beter, maar we winnen volledig terecht", vertelde Clasie voor de camera van Veronica. "We creëerden veel kansen en waren in heel veel gedeeltes van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het kan altijd beter, maar we moeten hiervan genieten."

Door het vroege tegendoelpunt raakte AZ niet in paniek. "We werden van tevoren gewaarschuwd voor de trainer: wat er ook gebeurt, blijf rustig. Dat heeft de ploeg vandaag gedaan. Het is natuurlijk altijd een domper als je op achterstand komt, maar we zijn eigenlijk hetzelfde blijven doen. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en hebben twee hele mooie goals gemaakt. Complimenten aan de hele ploeg."

AZ had in het eigen AFAS Stadion zelfs met grotere cijfers kunnen winnen van Lazio. "We waren vorige week in de laatste fase heel vast aan de bal en dan zie je dat je ook dit soort ploegen kunt laten lopen. Dat was ook vanavond ook eigenlijk het plan: om ze aan het begin te laten lopen en wachten tot de ruimtes komen, want op een gegeven moment worden ze ongeduldig. Bij dit soort ploegen valt dan vaak een groot gat tussen de verdediging en de aanval. Bij vlagen hebben we daar goed tussendoor gespeeld."

AZ gold niet als favoriet in de dubbel, maar kwam er wel als winnaar uit. "Velen hadden ons misschien wel weggestreept, maar je ziet wat er kan gebeuren als je vertrouwen in jezelf en de ploeg hebt. Lazio dacht misschien alweer aan zondag. Dat was voor ons een extra motivatie om nog een stapje harder te gaan."

Lees ookSarri verklaart uitschakeling Lazio en wijst naar AZ Onder-19

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen