Loting kwartfinale levert voor Feyenoord herhaling finale op

17 maart 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord weet wie de tegenstander is in de kwartfinale van de Europa League. Daags nadat de ploeg van trainer Arne Slot op indrukwekkende wijze Shakthar Donetsk uit het toernooi knikkerde, werd ze tijdens de loting gekoppeld aan AS Roma. De wedstrijden worden gespeeld op 13 en 20 april.

Feyenoord en AS Roma zijn natuurlijk geen onbekenden van elkaar. De clubs stonden de voorbije jaren meermaals tegenover elkaar, waaronder vorig seizoen nog in de finale van de UEFA Conference League. Na een bijzondere campagne, waarin Feyenoord had afgerekend met onder meer Olympique Marseille, verscheen het vol vertrouwen aan de aftrap van de eindstrijd in Tirana. Maar AS Roma bleek helaas voor de Rotterdammers net iets te sterk en won door een doelpunt in de eerste helft met 1-0. Feyenoord krijgt volgende maand dus de kans om revanche te nemen. De huidige koploper van de Eredivisie speelt op 13 april eerst thuis, alvorens een week later af te reizen naar Rome.

Ook Manchester United verdween vanmiddag in de koker voor de loting van de kwartfinales in de Europa League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende de vorige rondes al af met achtereenvolgens FC Barcelona en Real Betis en staat in de kwartfinale opnieuw tegenover een Spaanse ploeg. Manchester United werd zojuist gekoppeld aan Sevilla, dat in de tussenronde van de Europa League nog te sterk was voor PSV. Sevilla, de huidige nummer dertien van Spanje, kroop in de achtste finale tegen Fenerbahçe door het oog van de naald. Na de 2-0 overwinning op eigen veld kon de ploeg van trainer Jorge Sampaoli zich een 1-0 nederlaag in Turkije permiteren.

De ontmoeting tussen Juventus en Sporting Portugal mag er natuurlijk ook zijn. De Portugezen maakten in de achtste finale nog indruk door Arsenal uit het toernooi te knikkeren. Na een 2-2 gelijkspel in Lissabon trok Sporting Portugal donderdagavond na strafschoppen aan het langste eind. De vierde kwartfinale gaat tussen Bayer Leverkusen en Union Sint-Gillis. Bayer Leverkusen, waar onze landgenoten Mitchel Bakker, Jeremie Frimpong, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven actief zijn, rekende in de vorige ronde af met Ferencváros. Union Sint-Gillis was te sterk voor 1.FC Union Berlin, dat in de tussenronde nog een maatje te groot bleek voor Ajax.

Kwartfinales:

Manchester United - Sevilla

Juventus - Sporting Portugal

Bayer Leverkusen - Union Sint-Gillis

Feyenoord - AS Roma

Feyenoord kent tegenstander in eventuele halve finale

Mocht Feyenoord in de kwartfinale afrekenen met AS Roma, wacht in de halve finale een dubbele ontmoeting met de winnaar van het affiche tussen Bayer Leverkusen en Union Sint-Gillis. De andere halve finale gaat tussen Manchester United óf Sevilla en Juventus óf Sporting Portugal.

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Succes Boys maar niet tegen Ajax .

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet zo zeer gunstig, maar Feyenoord heeft een betere selectie dan vorig jaar.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het had beter gekund, maar het had ook zeker slechter gekund. Je zit in ieder geval aan de gunstigere kant van het schema

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ahhh gatver neeeee!!! Niet AS Roma...!! Tot dusver echt bagger lotingen!! Had liever Arsenal, United etc.. gewild

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arsenal was een zeer knappe loting geweest 😉

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha oh ja.. ze werden door sporting eruit geknikkerd... Magoed.. je snapt wat ik bedoel.. was namelijk benieuwd op welke niveau Feyenoord momenteel zit en of ze wel/niet kunnen meten met de top van de Premier League, was wel benieuwd namelijk als zo'n wedstrijd aan te pas zou komen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen