Vertonghen ziet wereldtopper in jonge Nederlander: "Wát een persoonlijkheid op die leeftijd"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 maart 2023 – Jan Vertonghen heeft hoge verwachtingen van Bart Verbruggen bij Anderlecht. Dit seizoen is de twintigjarige Verbruggen uitgegroeid tot eerste doelman en vrijdag werd hij zelfs opgenomen in de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (24 maart) en Gibraltar (27 maart).

Vertonghen ziet wereldtopper in jonge Nederlander: "Wát een persoonlijkheid op die leeftijd"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vertonghen is de aanvoerder van Anderlecht en maakt Verbruggen dus van dichtbij mee. Hij ziet een potentiële wereldtopper in de jonge keeper, die in de zomer van 2020 voor 300.000 euro overkwam van NAC Brede. "Verbruggen heeft voor mij het potentieel om een van de beste doelmannen van Europa te worden. Als je ziet waar hij nu al staat op zijn twintigste...", zegt Vertonghen tegen Het Laatste Nieuws.

"We zijn ook heel close, we zijn praktisch buren in Antwerpen. Ik heb zelden zo'n persoonlijkheid gezien op die leeftijd. Bescheiden, maar heel gedreven en ambitieus", somt de 35-jarige ex-Ajacied op. "Als ik een Europese topclub ben en ik heb het geld te besteden, dan zou ik niet twijfelen."

De kans bestaat dat clubs het advies van Vertonghen gaan overnemen. Onder meer Erik ten Hag (Manchester United) en Jürgen Klopp (Liverpool) zouden hun oog hebben laten vallen op de twintigjarige keeper. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd