Nederland
2 – 0
Gibraltar

'PSV laat gewilde middenvelder alsnog naar zijn thuisland vertrekken'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – PSV zou toestemming hebben gegeven aan Richard Ledezma om op huurbasis te vertrekken naar New York City FC. In de winterstop wilde de Amerikaanse club de middenvelder ook al huren, maar ving toen nog bot bij de Eindhovenaren omdat zijn contract verlengd moest worden.

'PSV laat gewilde middenvelder alsnog naar zijn thuisland vertrekken'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ledezma heeft nog geen potten kunnen breken bij PSV, maar zou uitgeleerd zijn bij Jong PSV. Dit kalenderjaar heeft de middenvelder amper minuten gemaakt voor het eerste elftal en dat kwam mede door blessureleed. Onder Roger Schmidt kampte de Amerikaan al met een kruisbandblessure en dat hield hem een jaar van het veld.

Niemand weet nog precies hoe de deal eruit komt te zien, maar volgens het Eindhovens Dagblad werd eerder door de omgeving van Ledezma al aangeven dat het om een huurdeal gaat tot en met het einde van dit kalenderjaar. In Amerika loopt een seizoen namelijk over een heel kalenderjaar. In de winterstop was er ook belangstelling van Eredivisie-clubs, onder wie Vitesse, maar kwam het ook niet tot een deal. 

Lees ook: Van Nistelrooij: "Als hij dit doorzet, gaat hij Oranje zeker halen"

De voorwaarde was wel dat Ledezma zijn contract gaat verlengen bij PSV, omdat anders de grip op zijn transferrechten verloren dreigen te gaan. Deze verlenging is waarschijnlijk tot medio 2025, als alles naar wens verloopt. De club gelooft nog zeker in zijn mogelijkheden en willen de Amerikaan daarom niet definitief laten vertrekken.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  PSV

  gerelateerd