Alvarez over kritiek op zijn spel: "Dat boeit me niet"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Edson Alvarez (25) is niet van plan om zijn speelstijl aan te passen. Hoewel er veel kritiek is op de Mexicaan, die soms net even buiten het spelregelboekje gaat, trekt hij zijn eigen plan. Recentelijk vond NEC-middenvelder Oussama Tannane nog dat de Ajacied een rode kaart had moeten krijgen. 

Alvarez over kritiek op zijn spel: "Dat boeit me niet"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Voor ons Mexicanen is het alles of niets op het veld. Die mentaliteit van overleven mis ik hier wel een beetje", vertelt Alvarez in het Algemeen Dagblad. "In Mexico mis je weer de tactische kwaliteiten die je in Nederland ziet. In mijn eerste jaar moest ik leren hoe voetbal hier wordt gespeeld, maar mijn mentaliteit was die van een winnaar. De afgelopen jaren voelden we ons, door Lisandro Mártinez, Nicolás Tagliafico en Antony ook, onverslaanbaar. We dachten: niemand kan tegen ons scoren, laat staan winnen. Ik denk dat iemand als Jurriën Timber door ons ook agressiever is geworden."

Die agressiviteit komt Alvarez ook regelmatig op kritiek te staan. "Ik heb geleerd situaties te herkennen en te weten hoe ver ik kan gaan. Dat mensen soms denken dat ik rood verdien, boeit me niet. Ze kunnen praten, maar voelen achter de tv niet het vuur op het veld. Als Kudus, Stevie of Kenneth keer op keer wordt getrapt, voelt het alsof ze aan familie zitten", legt hij zijn houding uit op het veld.

Lees ook: Complimenten voor Ajax-coach Heitinga: "Hij weet welke verwachtingen bij de club horen"

En die is volgens hem gewoon goed, kijkend naar de statistieken. "Ik hou van de scheidsrechters hier. Ik ken ze niet van naam, maar als ik ze voor de wedstrijd zie, weet ik met wie ik kan praten en wie lastiger is. Ik kan niet soft zijn, maar geloof me: in bijna vier jaar heb ik twee rode kaarten gehad, waarvan eentje werd geseponeerd (Vitesse) en de andere voor een handsbal tegen Feyenoord was. Nul rode kaarten voor kwade intenties", benadrukt hij. "Als ik die heb, was ik continu geschorst. Ik ben alleen fel. Dat hoort bij mijn spel."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd