Feyenoord deelt Ajax mokerslag uit: kampioenschap aanstaande?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 maart 2023 – Feyenoord heeft het kampioensschap daadwerkelijk binnen handbereik na een overwinning op Ajax. Opnieuw bracht een late treffer de Rotterdammers een cruciaal resultaat, ditmaal een zege zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena. De eerste na negentien (!) edities sinds 2005 viel in het voordeel uit van de bezoekers, door een doelpunt van Lutsharel Geertruida. De tactische omzettingen van Arne Slot halverwege hebben zijn werk gedaan. 

Feyenoord deelt Ajax mokerslag uit: kampioenschap aanstaande?

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De bovenste twee ploegen uit de Eredivisie, met klein verschil in punten, stekend in grootste vorm met vijf zeges uit de laatste vijf wedstrijden: deze Klassieker voldeed vooraf aan bijna alle voorwaarden. Het enige wat eraan ontbrak was een goed gevuld uitvak. Dat was nu gevuld met fans van thuisploeg Ajax, waardoor het stadion tot de nok gevuld was met mensen. Nadat de rook van het vuurwerk was opgetrokken, konden zij zich klaar maken voor een topper van jewelste.

En het werd een wedstrijd om van te smullen. Ajax en Feyenoord klapten erop, de aartsrivalen streden voor elke meter in een Mexicaans heet duel. Wat heet, want binnen 17 minuten stond het al 1-1 door toedoen van twee Mexicanen. De 0-1 kwam op naam van Santiago Giménez, die op aangeven van Quilindschy Hartman na vijf minuten scoorde. Voor Hartman was de vreugde om zijn assist van korte duur, want twintig minuten later haalde Arne Slot hem naar de kant omdat Hartman ontsnapte aan een tweede gele kaart.

Ajax was niet van de wijs gebracht door de vroege tegentreffer. Onder aanvoering van het publiek werd Feyenoord afgetroefd en naar achteren gedwongen. Eerst resulteerde dat in de rake kopbal van Edson Álvarez uit een corner en met de rust in zicht was het Tadic die de 2-1 op het bord zette. Steven Berghuis had een belangrijk aandeel in beide goals: hij gaf de assist op Álvarez en stak Steven Bergwijn weg die uiteindelijk aflegde op Tadic.

Omzettingen Slot
De rollen waren gek genoeg meteen omgedraaid na rust, waarbij Slot duidelijk omzettingen had gedaan. Feyenoord maakte de dienst uit en had vrij snel te pakken wat het wilde: de gelijkmaker. Dit keer kwam het doelpunt tot stand via rechts. Alireza Jahanbakhsh leverde een voorzet op maat of voor de inlopende Sebastian Szymanski. De Poolse middenvelder stond net als Giménez bij de 0-1 helemaal vrij en scoorde: 2-2.

Lees ook: Ontsnapt Feyenoord aan twee rode kaarten tegen Ajax? "Aaaiii! Heel lelijk"

Een gelijkspel was voor Feyenoord waardevoller dan voor Ajax, dus ging de regerend landskampioen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Lang lukte het om een gaatje te vinden in de defensie van Feyenoord. En nadat Timon Wellenreuther met een prachtige reflex Mohammed Kudus van de 3-2 had afgehouden, sloeg Feyenoord keihard toe. Lutsharel Geertruida kopte vlak voor het einde binnen uit een hoekschop. Hij dompelde Ajax daarmee in rouw, want Feyenoord greep de zege in wat een prachtige Klassieker was geweest en het vergrootte het gat naar zes punten in de strijd om de landstitel.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd